Wim Daniëls is te horen in de app van het BHIC.
Wim Daniëls is te horen in de app van het BHIC.

Wim Daniëls duikt in de geschiedenis van vakantie

  •   keer gelezen

DEN BOSCH/OSS | Wim Daniëls duikt in de geschiedenis van vakantie in Nederland, en haalt ook zijn eigen herinneringen op in ‘Het geheugen van Brabant’, de podcast van het Brabants Historisch Informatie Centrum (BHIC).                               

We vliegen tegenwoordig voor een habbekrats naar een tropische bestemming. Maar nog niet zo heel lang geleden was dat voor velen onbereikbaar. Hoe gingen we toen op reis? Op de fiets, te voet, met de trein of zelfs met de auto. Met een imperiaal op het dak, de spullen vastgezet onder een klapperend zeil? Gastspreker Wim Daniëls vertelt in Het geheugen van Brabant, de podcast van het Brabants Historisch Informatie Centrum (BHIC) in ‘s-Hertogenbosch, over de geschiedenis van vakantie; de gezinnen die in de jaren vijftig en zestig voor het eerst op autovakantie gingen, over kronkelige wegen die de reizigers dwars door stille dorpjes leidden. Maar hij haalt ook herinneringen op aan zijn eerste vakantie, toen hij met zijn vrienden op vakantie ging met de brommer.
Verder in deze podcastaflevering duiken BHIC-collega’s Margot, Mathilde, Anton, Christian en Marilou in de archieven op zoek naar bijzondere Brabantse vakantieherinneringen en -anekdotes. Je zult vast benieuwd zijn hoe het verder gaat met de zoektocht naar de moord op Marietje Kessels. Wat vertellen de archieven ons nu nog over die moord, meer dan 120 jaar geleden, in Tilburg? Ook dat hoor je in aflevering 8 van deze magazine-aflevering van de podcast ‘Het is vakantie’! Podcasts zijn geluidsbestanden die je via internet of met behulp van apps kunt beluisteren op het moment dat het jou uitkomt. Op je telefoon, computer of tablet. Via bhic.nl/podcast kom je uit bij Het geheugen van Brabant.

Meer berichten