<p>Viering 100 jaar Carmel op het Titus Brandsma College.&nbsp;</p>

Viering 100 jaar Carmel op het Titus Brandsma College. 

(Foto: THOMAS SEGERS)

Expositie met kleurrijke verhalen verder op reis

  •   keer gelezen

OSS/HEESCH | Stichting Carmelcollege, de moederorganisatie van Het Hooghuis, bestaat dit jaar 100 jaar. 100 jaar geleden zorgde de oprichting van het eerste Carmelcollege voor toegankelijk onderwijs voor iedereen. Ter ere van dit jubileum presenteerde Het Hooghuis een reizende expositie, die de verhalen vertelt over het onderwijs op Het Hooghuis, van vroeger en van nu. De expositie zal vanaf 2 augustus neerstrijken in Heesch.

Op 30 mei is de expositie met kleurrijke verhalen feestelijk geopend. Een prachtige mix van generaties (oud-)leerlingen, leerlingenraden, (oud-)collega’s en relaties waren getuigen van deze opening. De expositie bestaat uit zes grote expositieframes, gemaakt bij Baaijens Metaal met de hulp van ZuidWest-leerlingen Jorg, Jente, Guus en Tijn. Op de frames zijn in het groot interviews afgedrukt, waarin (oud-)leerlingen – die ook een bloedband hebben met elkaar – door persoonlijke verhalen een beeld schetsen van het onderwijs in deze regio, vroeger, nu en in de toekomst. 

De expositie op reis
De expositie van 100 jaar Carmel is al door veel mensen opgemerkt en met aandacht bekeken in de voortuin bij het Titus Brandsmalyceum. Nu is het tijd om door te reizen naar een nieuwe locatie. Scholengroep Het Hooghuis brengt de verhalen graag naar de mensen toe. Ook hier geldt namelijk het gedachtegoed van moederorganisatie Stichting Carmelcollege: voor elke mens, heel de mens en alle mensen. De expositie is vanaf 2 augustus te zien in Heesch. Drie van de zes verhalen zijn te zien voor het gemeentehuis, de andere drie verhalen worden voor bij de fontein in het centrum van Heesch geplaatst. 

Lees het complete artikel woensdag in Weekblad Regio Oss

Meer berichten