De ingang van parkeergarage Bergoss.
De ingang van parkeergarage Bergoss.

Parkeergarage Bergoss vanaf september langer open

  •   keer gelezen

OSS | De inrijtijden van parkeergarage Bergoss worden met ingang van 1 september verruimd naar maandag tot en met zaterdag van 08.00 uur tot 22.00 uur en zondag van 10.00 tot 22.00 uur. 

Het college van B en W wil de inrijtijden verruimen naar aanleiding van de gegroeide drukte qua parkeren in de avonduren, ter compensatie van het verlies aan parkeerplaats op en rondom De Wal en naar aanleiding van een verzoek van Centrummanagement Oss. ‘Sinds het versoepelen van de corona-maatregelen zien we een toenemende drukte qua parkeren in het centrumgebied’, stelt het college. Centrummanagement Oss had de gemeente een brief gestuurd waarin werd verzocht de openingstijden van parkeergarage Bergoss te verruimen.
Volgens B en W is er sprake van een veranderend karakter van het centrum van een winkelgebied naar een gecombineerd woon-, winkel- en horecagebied. ‘Dit leidt ertoe dat het drukker is op de beschikbare parkeerplaatsen. We willen met het parkeren het economisch functioneren van het centrum ondersteunen, maar moeten een balans zien te behouden met de leefbaarheid in het centrum. Doelstelling is een aantrekkelijk centrum met minder leegstand, een kwaliteitsimpuls in de openbare ruimte én het verbeteren van de leefbaarheid van het centrumgebied’.

Tarieven
Het college wil in het najaar met de gemeenteraad in gesprek over de tariefstelling voor het parkeren, de betaaltijden en het betaald- en vergunninghoudersparkeren in de volle breedte.

Meer berichten