Proeftuin Ruwaard met vijf jaar verlengd

  •   keer gelezen

OSS | Proeftuin Ruwaard in Oss wordt voortgezet. Vanwege het succes van het project heeft de gemeente besloten er vijf jaar langer mee door te gaan.

Proeftuin Ruwaard is een samenwerkingsverband van diverse organisaties in zorg, welzijn en wonen. Gemeente en aanbieders werken samen om de leefbaarheid en gezondheid in de wijk Ruwaard in Oss te versterken tegen lagere kosten. Het werken in de Proeftuin geeft de professionals de mogelijkheid om op basis van de samenwerkwijze te doen wat nodig is, zonder tegen de grenzen van organisaties te lopen. Bewoners worden hierbij nauw betrokken vanuit hun eigen leefwereld en verantwoordelijkheid.

Groot succes
De zogenoemde Samenwerkwijze binnen de proeftuin is volgens de gemeente en betrokkenen een groot succes. Het gedachtengoed is daarom de afgelopen jaren ook al in de andere wijken van Oss uitgerold. Op een aantal vlakken ziet de gemeente wel ruimte voor verbetering. Het gaat hierbij onder meer om het vergroten van de organisatorische slagkracht, meer realiseren met betrekking tot preventie, substitutie en collectief aanbod en beter gaan monitoren en meer data gaan gebruiken.

Meer berichten