Eindelijk weer een Lolli-pop!

  •   keer gelezen

OSS | Na twee festivalloze jaren wegens corona, staat zondag 7 augustus Lolli-pop weer op het programma. Het mini-festival bij het gelijknamige café trekt al jarenlang een grote schare bezoekers. 

Met vier bands en een dj die tot in de late uurtjes voor een after-party zorgt, is het gratis festival Lolli-pop terug. “Ik wilde zeggen voor de zeventiende keer, want zolang ben ik al eigenaar van de Lollipop, maar we hebben natuurlijk twee jaar niets kunnen doen in verband met corona”, zegt Amber Doomernik.
Dus kan Oss zich op gaan maken voor de vijftiende editie van het festival. De opzet is als vanouds. Vier bands op een podium bij Lollipop voor de deur, de rockers van Nowland Meadows trappen het feestje om 16.00 uur af. Daarna is het de beurt aan het uit de regio afkomstige Heavy Metal Thunder, ‘80s glamrock-heavy-metal in your face!.
Mojo & the kitchen Brothers bestaat uit vijf eclectisch geïnspireerde enthousiastelingen die een mix brengen van stevige progressieve rock uit de jaren 70 met een psychedelisch laagje. Soms een beetje wijzen naar King Gizzard, vaak flirten met Black Sabbath.
Afsluiter Giac Taylor is het soloproject van Giacomo Panarisi, de flamboyante frontman van Romano Nervoso, die spaghetti rock uitvond (wilde rock and roll gespeeld door Italianen). In januari 2021 zette de lockdown Giacomo ertoe aan een soloalbum op te nemen in minder dan een week. Het bleef niet bij één album, Giac Taylor bracht er meteen vier uit. Romano Nervoso verzorgde de support voor onder meer Danko Jones, Johnny Hallyday en Triggerfinger.

Breed publiek
Daarna is het de beurt aan DJ Jenny Rose, die binnen haar set zal draaien. “Is het buiten rock wat de klok slaat, binnen is het wat meer disco, techno”, legt Amber uit. “Dat vind ik ook zo leuk, door de afwisseling, komt er een breed publiek. Voor ieder wat wils. En niet te vergeten, Doggybag to go Streetfood and Drinks en Van Druenen delicatessen zorgen voor de hongerige maag.”

Programma Lolli-pop op het buitenpodium:
16.00 uur: Nowland Meadows
18.00 uur: Heavy Metal Thunder
20.00 uur: Mojo & The kitchen brothers
22.00 uur: Giac Taylor
Van 23.00 tot 02.00 uur: DJ Jenny Rose (binnen)

Meer berichten