65.000 euro extra voor WK Wheelchair Tennis

  •   keer gelezen

OSS | Oss gaat nog eens 65.000 euro uittrekken voor het WK Wheelchair Tennis Masters dat van 30 oktober tot 6 november wordt gehouden in De Rusheuvel.

Aanleiding voor dit advies is dat de gemeente Oss met TennisEvents BV een overeenkomst heeft gesloten waarin de verantwoordelijkheden van het WK Wheelchair beschreven staan per partner inclusief de kosten. De gemeente Oss heeft daarin afspraken gemaakt die financiële consequenties hebben waarvoor dekking aanwezig was. Het college heeft op 8 maart de overeenkomst vastgestelden de overeenkomst is ondertekend. In het collegevoorstel is aangegeven dat we voor de zomer een voorstel doen inzake de kosten voor de gemeente die niet in de overeenkomst staan zoals voor hospitality, communicatie, de inrichting van de sporthal en tennishal en de ondersteuning aan sportverenigingen bij het verplaatsen van activiteiten.

Inclusieve stad
Volgens de gemeente draagt het evenement en het partnerschap van Oss bij aan de (inter)nationale uitstraling van Oss als inclusieve stad. Het evenement en de samenwerking dragen bij aan de ambities in het Osse Sport Akkoord en specifiek op het programma Uniek Sporten. Het evenement sluit aan bij drie GlobalGoals, goede gezondheid en welzijn, ongelijkheid verminderen en partnerschap om doelstellingen te bereiken.
De gemeente trok eerder al 150.000 euro uit voor het evenement, de provincie investeert hetzelfde bedrag. Oss profileert zich als een inclusieve gemeente. ‘Iedereen mag er zijn en beweegt mee. Daar zorgen we als gemeente samen met het Sport Expertise Centrum en onze partners van het Osse Sport Akkoord elke dag actief voor. Het WK Wheelchair Tennis Masters is een uitgesproken evenement waarbij we dat kunnen laten zien’, stelt de gemeente. Het WK Wheelchair Tennis Masters biedt een wereldwijd podium voor Oss als inclusieve gemeente. Met het WK wil Oss laten zien een inclusieve stad te wil zijn waar diversiteit een heel belangrijk onderwerp is en waar elke dag hard gewerkt wordt om zoveel mogelijk mensen in beweging te krijgen.

Meer berichten