De Action aan de Oude Molenstraat waar al jaren veel om te doen is.
De Action aan de Oude Molenstraat waar al jaren veel om te doen is. Foto: Hans van der Poel

DDO: ‘Verhuis Action naar industrieterrein of woonboulevard’

Algemeen 13.563 keer gelezen

OSS | De overlast rond de Action aan de Oude Molenstraat in Oss is nog niet voorbij. DDO vraagt zich af of het niet beter is de winkel te verhuizen naar een industrieterrein of woonboulevard.

De partij heeft hierover vragen gesteld aan het college van B en W. De overlast bestaat onder meer uit parkeeroverlast en de vele bewegingen voor en naast het betreffende pand. Doordat de Action in tegenstelling tot veel andere winkels ruimere openingstijden kent is de overlast ook nog eens van langere duur.
Ook het veelvuldig dumpen van afval door klanten van de Action op de stoep en/of in de struiken wordt door de directe omgeving als zeer hinderlijk ervaren. “De hinder houdt al zeker sinds 2017 aan, neemt niet af en lijkt zelfs te intensiveren. Zeker nu de Action op het direct aangrenzende perceel 23 extra parkeerplekken heeft weten te bemachtigen”, aldus DDO.
Dynamisch Democratisch Oss vindt deze ontwikkeling onwenselijk en wil weten of het college op de hoogte is van de overlast in de directe omgeving van de Action aan de Oude Molenstraat. Ook vraagt de partij zich af hoe het mogelijk is dat de Action langere openingstijden kent dan de meeste andere winkels in Oss? Volgens DDO passen die ruimere openingstijden niet in een woonwijk.
Maar vooral wil de partij weten of de gemeente, gezien de meerdere meldingen van overlast, openstaat om te onderzoeken of de Action op een andere plek in de stad beter tot zijn recht komt. Door de steeds grotere toeloop en de bijbehorende reisbewegingen zou een industrieterrein of woonboulevard een betere locatie voor de Action zijn.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant