Seizoen handballers Dynamico lijkt veel op een jaar eerder

Sport 176 keer gelezen

OSS | Het seizoen 2022/2023 van de handballers van Dynamico lijkt verdacht veel op dat van een jaargang eerder; net zoals in 2021/2022 ging ook de tweede wedstrijd ruim verloren. Thuis tegen Feyenoord werd het, zonder de twee topscorers van vorig seizoen, 19-29 na een ruststand van 8-16.

Als deze jaargang eindigt zoals enkele maanden geleden, dan zal niemand ontevreden zijn bij de Oss/Heesche eredivisionist. Toen werd na een knappe reeks nog een middenmootplek gerealiseerd. Ten opzichte van die serie ontbraken onder meer Chiel van Iperen en Frank Loeffen (vorig seizoen samen goed voor 308 treffers in 30 duels) deze zaterdag. En dat was te merken. Al vanaf de start zette Feyenoord (1-6 na zes minuten) de toon. Daarna werd het nooit meer echt spannend.

Naast de slechte start was vooral het missen van uitgespeelde kansen een pijnpunt. Zowel de Feyenoord-keeper van de eerste helft als die van de tweede helft kon heel wat reddingen noteren. Dat gold ook voor onze doelman, Paul van Iperen. Die kon zo’n beetje als enige terugkijken op een goede (persoonlijke) wedstrijd. Hij maakte 23 reddingen, een reddingspercentage van 48 procent.

Na twee speelrondes staan naast Dynamico nog drie ploegen op nul punten, onder meer Havas, de tegenstander van volgende week. In 2021/2022 werd deze lastige uitwedstrijd met een punt verschil gewonnen. Ook een gunstig voorteken: twaalf maanden geleden ging Dynamico ook van de nul af in speelronde 3.

Maar ja, resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst. Het wordt keihard werken op de training deze week en hopelijk komt Dynamico komende zaterdag beter voor de dag.