Ersin Kursunlu.
Ersin Kursunlu.

Direct een Osse derby in 5B: ‘We willen mensen gaan verrassen’

Voetbal 1.852 keer gelezen

OSS | De derby tussen DESO en Ruwaard staat direct tijdens de eerste speelronde op het programma in de vijfde klasse B. Bij Ruwaard debuteert Ersin Kursunlu als hoofdtrainer. De Osse trainer heeft zin in het seizoen en is ambitieus. “We willen mensen gaan verrassen.”

door Leon Voskamp

Ruwaard verloor in de districtsbeker van Nooit Gedacht, Avesteyn en SES, maar vooral in de laatste wedstrijd tegen de vierdeklasser uit Langenboom (1-2) zag Kursunlu leuke dingen bij zijn ploeg. “Maar qua fitheid en tempo moeten we nog wel groeien. We hebben een spelersgroep met zo’n acht nieuwelingen, die moeten aan elkaar wennen. Er zit veel rek in deze enthousiaste groep”, aldus de Ossenaar.
Zondag wacht de korte reis richting het noorden van Oss, waar DESO wacht. De ploeg van trainer John Putters greep vorig seizoen nipt naast de titel en heeft de lat dit seizoen weer hoog gelegd. Kursunlu: “DESO heeft een ingespeelde ploeg en is voor ons een mooie uitdaging. Ik denk dat dit het perfecte moment is om elkaar te treffen. We weten dan gelijk waar we staan als ploeg.”
Kursunlu heeft als speler een mooi cv opgebouwd met TOP Oss, Margriet, PSV, FC Eindhoven, De Graafschap, Ajax, FC Den Bosch, Giresunspor en Manisaspor. Hij doorliep selectieteams van Turkije Onder 16 tot en met Onder 23. Als trainer werkte hij als jeugdtrainer in de bovenbouw. Momenteel is hij actief in de jeugdopleiding van FC Den Bosch. Ruwaard is zijn eerste club als hoofdtrainer. “Dat deze kans zich voordeed, was onverwacht. Maar omdat er vrienden van mij daar voetballen, ben ik op gesprek gegaan en er was direct een klik. Ik zie er een mooie sportieve uitdaging met talentvolle jongens. Mooi is dat er nog meer jongens hebben aangegeven hier graag te willen voetballen, maar eerst maar eens dit seizoen het zo goed mogelijk doen. Ruwaard is al meerdere jaren geen hoogvlieger, maar wij voelen als club dat we op de goede weg zijn. We kunnen echt veel mensen gaan verrassen.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant