Afbeelding

Positieve vibe op Pro College in Boxmeer

Onderwijs 246 keer gelezen
BOXMEER | Apetrots zijn ze, de leerlingen van het Pro College in Boxmeer. Met recht, want vorige week openden de leerlingen uit de klassen 4 en 5 hun eigen online kledingzaak en een restaurant in de school aan de Stationsweg in Boxmeer. “Het was volle bak genieten tijdens de opening”, aldus hun mentoren Nathalie Veenbrink en Anis Mansouri.

Door Martijn Schwillens

[image=304892]

PROfashion. Dat is de naam van de online kledingzaak die de leerlingen van het Pro College beheren. “Ze doen het hele proces, van inzameling van tweedehands kleding tot het maken van de foto’s en het plaatsen van een advertentie op Marktplaats en uiteindelijk het verzenden van de kleding als het tot een verkoop komt”, legt Nathalie uit. PROfashion wordt gerund door 26 leerlingen in de leeftijd van 16, 17 en 18 jaar die het vak ‘Detail’ volgen op het Pro College. “Het is als het ware het ‘levensecht’ maken van hun werkzaamheden”, vervolgt Anis. “Ze verdienen er geld mee en leren oplossingen bedenken en zelfs om te denken als ondernemer. Wie doet wat als er iemand ziek is en welke keuzes maak je als een kledingitem per ongeluk twee keer is verkocht en de tweede keer voor een hogere prijs dan de eerste keer?” Nathalie vult aan: “Initiatief nemen, hulp bieden: Het hoort allemaal bij de zelfstandigheid die we leerlingen hier leren.” Anis lacht: “De leerlingen kozen er uiteindelijk voor om de kleding op te sturen naar degene die het eerste en laagste bod uitbracht. ‘Want we willen wel dat mensen terug blijven komen om onze kleding te kopen’, zeiden ze.”

[youtube=E6_Fq7euxkY]

Positiviteit
De pilot met PROfashion loopt al vanaf het begin van het schooljaar, maar de opening vond vorige week plaats. Burgemeester Karel van Soest had de eer de winkel en het restaurant - PROef geheten (‘waar groepen tot 30 personen kunnen komen lunchen’) - officieel te openen. “In de aanloop naar de opening is een zeer positieve vibe ontstaan op school”, vertelt Nathalie. “Die positiviteit is er nog steeds. Leerlingen zijn enorm trots op wat ze hier doen. Maar tijdens de opening zagen we ook dat ouders en anderen heel positief waren over wat ze hier zagen. Mensen vergeten wel eens dat 96% van onze leerlingen met werk van school af gaan. Bij ons krijgen ze de basis en handvatten om na hun schooltijd meteen in de praktijk aan de slag te kunnen.”
Klik hier om direct naar PROfashion te gaan. Meer informatie op http://www.procollege.nl.

[image=304893][image=304894]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant