Afbeelding

Herpenaren doen mee aan 'Q-Herpen II'

Gezondheid 49 keer gelezen
HERPEN - Inwoners van Herpen kunnen deze week deelnemen aan het onderzoek 'Q-Herpen II'. Alle 2.200 inwoners van 18 jaar en ouders hebben hiervoor een informatiepakket ontvangen.

[image=268526]

Het onderzoek geeft inzicht in wie ooit besmet werd door de Q-koortsbacterie. Het kan ook zijn dat mensen de chronische Q-koorts hebben, maar dat zelf niet weten. Het onderzoek bestaat uit het invullen van een vragenlijst en bloedafname.
De bloedafnames vinden plaats tot en met 15 februari in de sportzaal van de basisschool ’t Schrijverke in Herpen. Iedereen die deelneemt, ontvangt na ongeveer 15 weken zijn of haar eigen persoonlijke uitslag en advies. De huisarts ontvangt deze ook. Indien nodig volgt een overleg met de huisarts en/of een doorverwijzing naar een Q-koortspoli. De definitieve resultaten van het totaalonderzoek zijn naar verwachting begin 2015 bekend.

[image=268527]

Onderzoek
De GGD Hart voor Brabant voert dit onderzoek uit samen met de patiëntenorganisatie Q-uestion, Stichting voor mensen met Q-koorts, de laboratoria van het Jeroen Bosch Ziekenhuis en InnatOss Laboratories. Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport bekostigt het onderzoek.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant