Afbeelding

Rock van 'eige bojum' bij Wilbertoord Pakt Uut

Kunst en cultuur 356 keer gelezen
WILBERTOORD | Ook liefhebbers van rockmuziek komen zondag aan hun trekken bij het tweedaagse evenement Wilbertoord Pakt Uut. Tijdens de tweede editie van Outdoor Rock betreden zondagmiddag zes bands van eigen bodem het podium op het evenemententerrein aan de Wethouder Lindersstraat.

Door Jos Gröniger

[image=314450]

Is Wilbertoord Pakt Uut een festiviteit die past bij het karakter van het Peeldorp, Outdoor Rock is dat eveneens. Muziek maken zit in de genen van de 1250 inwoners. Dat bevestigen de organisators Iwan Hendriks en de muzikanten Rens Klaassen en Tjeerd Meulepas. "Het wordt vaak overgedragen van ouders op kinderen", zegt Rens Klaassen. "Waar het vandaan komt? Ik kan het zo niet zeggen", aldus Iwan Hendriks, die namens tractorvriendenclub De Peeltuffers bij de organisatie van Wilbertoord Pakt Uut betrokken is.
Jong en oud in Wilbertoord is muzikant in een van de talrijke bands. Of het nu bij de ervaren Juveniles, Galvanized of bij de inmiddels gestopte Helse Jagthonden en de Honingbroekjes is, liefhebbers van 16 tot bijna 60 jaar zijn lid van een lokale band. De prilste exponent van het Wilbertoordse rockfirmament is Alice Dee. De succesvolste band is ongetwijfeld de jeugdige band Free Beer, die enkele jaren geleden winnaar werd van de Avro's Music Academy, een wedstrijd voor schoolbands.

Rock van A tot Z
De zes bands zijn zondag 13 september te bewonderen op het podium van Outdoor Rock, dat in hart van het drukke Wilbertoord Pakt Uut een plaats krijgt. "Het programma begint om half één", zegt Rens Klaassen. Tot zes uur krijgen Free beer, Galvanizd, de Helse Jagthonden, Juveniles, Honingbroekjes en Alice Dee speeltijd op de bühne. "Nee, de volgorde staat nog niet vast", weet Iwan Hendriks. De bezoekers van Wilbertoord Pakt Uut kunnen het rockfestijn gratis bezoeken. De muziekstijlen zijn divers. "Het varieert van AC/DC tot Led Zeppelin", zegt Tjeerd Meulepas.

[image=314160]

Diversiteit
Maar Wilbertoord Pakt Uut biedt nog veel meer... Op zondag 11.00 uur worden de poorten geopend. Bezoekers kunnen dan genieten van de allround oldtimershow, kofferbakverkoop, zwarte crossdemonstraties, regiofair Land van Cuijk, bedrijvenmarkt of kijken naar de roofvogelshows. Wilbertoord Pakt Uut is een veelzijdig uitje voor het hele gezin. Zo kun je 's ochtends wakker worden tijdens het koffie concert van de fanfare uit Landhorst, daarna rustig kijken naar het optreden van toneelvereniging Internos, om vervolgens tijdens het Outdoor Rock festival, te staan headbengen. De motorische demonstraties van zwarte cross en dakar voertuigen, trekken meestal net zoveel bekijks als de optredens van de regionale dweilorkesten en de unieke oldtimerveiling.
Speciaal voor de kinderen heeft de organisatie dit jaar een speciale 'pop-up' buitenspeeltuin met verschillende attracties voor alle leeftijden geregeld. De entree is slechts 2,50 euro (volw.) en 1,00 euro (kinderen). Zin in een bijzondere ervaring? Boek dan nu alvast via de website een helikoptervlucht! Voor meer informatie zie http://www.wilbertoordpaktuut.nl
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant