Afbeelding

Het Hooghuis gaat vestiging Ravenstein sluiten

Onderwijs 140 keer gelezen
RAVENSTEIN - De centrale directie van Het Hooghuis heeft besloten om het komend schooljaar 2015-2016 geen nieuwe brugklasleerlingen meer aan te nemen voor de locatie Ravenstein. De komende drie jaren wordt deze locatie geleidelijk aan afgebouwd.

[image=291991]

Er is sinds enkele jaren een terugloop in het aantal leerlingen in de regio Ravenstein. De verwachting is dat dat in de toekomst alleen maar verder zal afnemen. De toeleverende basisscholen worden inmiddels al aanmerkelijk kleiner waardoor de populatie leerlingen die de overstap naar het voortgezet onderwijs maakt afneemt. Locatie Ravenstein richt zich op leerlingen met een eenduidig schooladvies vmbo-theoretische leerweg. Er zijn te weinig leerlingen in de regio die uitsluitend een schooladvies vmbo-t krijgen van de basisschool.
De aanmelding van het afgelopen jaar bedroeg 37 eerstejaars leerlingen. Met dit aantal leerlingen en de verwachtingen voor de toekomst is de basis om kwalitatief goed onderwijs te kunnen blijven aanbieden niet meer aanwezig. Bovendien neemt door de terugloop van het aantal leerlingen de middelen van de overheid om de school in stand te houden af.

Geïnformeerd
De ouders en leerlingen zijn door de schoolleiding geïnformeerd over dit besluit. Voor de huidige leerlingen van leerjaar twee, drie en vier heeft de afbouw van de locatie geen consequenties. De huidige eerste klas gaat in 2017 als één groep naar een andere Hooghuislocatie. Zij blijven bij elkaar en krijgen ook als groep les van vakdocenten van locatie Ravenstein, waar nodig aangevuld met collega’s van een andere Hooghuislocatie.
Het personeel van locatie Ravenstein is over dit besluit ingelicht door de centrale directie en de locatieleiding. Het personeel wordt geleidelijk ingevoegd in andere locaties van Het Hooghuis.
De huidige locatiedirecteur Twan van den Broek blijft werkzaam op de locatie en zal zorg dragen voor een zorgvuldige afbouw van de school.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant