Afbeelding

Italië in 't Gengske met Da Tommaso

Algemeen 449 keer gelezen
OSS - Elke keer nadat Thomas en Yvonne den Biggelaar uit Oss op vakantie waren geweest in hun geliefde Italië, zochten ze naar winkels met delicatessen die ze in het Zuid-Europese land hadden gegeten. Dat lukte niet, waardoor bij hen het idee ontstond van: ‘Maar dat kunnen wijzelf toch wél?’ Ze gingen aan de slag, vonden in het vernieuwde ‘t Gengske een pand en twee weken geleden opende Da Tommaso de deuren.

[image=287936]

Het is vroeg in de dinsdagochtend, maar nu al is er genoeg bedrijvigheid in de zaak. “Ik vind het echt heel lekker. Anders zou ik hier ook niet zijn”, zegt een klant lachend tegen Yvonne. De vrouw des winkels zegt dat twee of drie jaar geleden het idee bij haar en haar man ontstond om een Italiaanse delicatessenwinkel te openen. “Wanneer we op vakantie waren geweest in Italië, zochten we naar delicatessen die we daar hadden gegeten. We konden alleen geen winkel vinden die alles had. Dus toen dachten wij: dat kunnen wijzelf toch wel? En vanaf toen zijn we op zoek gegaan naar een pand.” De zoektocht leidde hen langs verschillende panden, maar bij geen van die bezoeken hadden ze een gevoel dat ze alles voor zich zagen. Tot ze bij ‘t Gengske kwamen. “Begin juli kregen we de sleutel, daarna gingen we op vakantie en eind juli zijn we begonnen. Alles is schoongemaakt en heeft een likje verf gekregen. Tot de laatste week van augustus hebben we gewerkt aan de verbouwing.” De bedoeling was om medio september open te gaan, maar aangezien alle producten en vitrines al binnen waren, besloot het stel om begin september de deuren te openen. “Alleen de toonbank hebben we nog niet”, wijst Yvonne lachend naar een werktafel met een kassa erop. Nu alles loopt, kijkt Yvonne terug op de afgelopen tijd. “Het is de juiste keuze geweest, absoluut. Nu is het heel relaxed en voelt het heel goed.”

Producten
Mensen die de smaak van Italië willen hebben, kunnen volgens het stel terecht bij Da Tommaso. Negentig procent van de producten importeren zijzelf rechtstreeks uit Italië. “We hebben koffie uit Bolzano, chocola uit Milan, wijn uit Piemonte, Napolitaanse pasta en olie uit Calabria. De authenticiteit vinden wij erg belangrijk. In de supermarkt kun je parmaham kopen of mortadella, maar weet je dan zeker of het echt uit Italië komt?”, aldus Thomas die daarna wat producten laat zien. Echte Italiaanse producten, verzekert het stel. “Een Italiaanse tomaat smaakt ook echt naar tomaat. In Nederland kijken we meer naar het uiterlijk van een product dan naar de smaak. In Italië is dat precies andersom. Daar liggen producten in de schappen die hier niet in de supermarkt komen te liggen”, aldus Thomas. Yvonne: “Het is ook leuk als mensen met Italiaanse roots hier binnen komen. ‘Hebben jullie dat óók?’, zeggen ze dan. Maar daarnaast komen er ook veel mensen over de vloer die van een pure smaak houden.”
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant