Afbeelding

Nieuwe voorzitter Vereniging Medische Staf

Gezondheid 98 keer gelezen
OSS/VEGHEL – Dermatoloog Roland Koopman is de nieuwe voorzitter van de Vereniging Medische Staf (VMS) van ziekenhuis Bernhoven. Koopman neemt de voorzittershamer over van anesthesioloog Marcel Schenkels.

[image=232686]

Alle specialisten van Bernhoven, dat zijn er ongeveer 150, zijn lid van VMS. Roland Koopman heeft er zin in: “Ik zie het als een gemeenschap van 150 dokters waar gewerkt, nagedacht en gehandeld moet worden. Wij vervullen allemaal taken ten dienste van die gemeenschap en daarmee ben je ook onderdeel van een team. Als team proberen we samen onze doelen te formuleren en te bereiken.” Volgens de nieuwe en de oude voorzitter hoort de VMS altijd de patiënt te dienen. “Wordt de patiënt er beter van?, dat is de vraag die we ons altijd moeten stellen,” zegt Koopman.

Missie
De VMS houdt zich voornamelijk bezig met kwaliteits- en moreel-ethische vraagstukken. Koopman is straks twee dagen per week in functie als voorzitter. Maar ook in zijn nieuwe functie ziet de voorzitter een dienende taak voor de patiënt. Een belangrijke missie voor de komende jaren is het bereiken van het predicaat meest mensgerichte ziekenhuis. Andere uitdagingen voor de toekomst ziet Koopman in onder meer de veranderende financiering van de zorg en de vraag die daarmee samenhangt: "Hoe blijven wij aantrekkelijk voor artsen én patiënten?"
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant