Afbeelding

'Het ziekenhuis is mijn thuis'

Gezondheid 129 keer gelezen
BERGHEM – De ongeneeslijk zieke Fardy van den Berk uit Berghem heeft zich het afgelopen jaar ingezet voor Stichting Sailing Kids. Met als resultaat een cheque van 833,80 euro. Een jaar lang knutselde Fardy met blikjes diverse creaties in elkaar en verkocht deze voor één euro. Van asbakken tot pennenbakjes en onderzetters. En alle blikjes? Die kreeg hij van Ball Packaging Oss.

Al jarenlang leeft de familie Van den Berk in onzekerheid. Inmiddels zijn de onderzoeken en behandelingen die Fardy moet ondergaan niet meer te tellen. "Het ziekenhuis is mijn thuis", aldus Fardy. Een diagnose voor zijn klachten is er nog steeds niet. Het enige wat bekend is, is een afwijking aan de chromosomen. Om de drie weken moet hij naar het Osse ziekenhuis voor een behandeling met een zware nasleep om de pijn te stillen.

[image=201634]

Zeilvakantie
Vorig jaar mocht het gezin Van den Berk gratis mee op een geheel verzorgde zeilvakantie georganiseerd door Stichting Sailing Kids. De stichting biedt ongeneeslijk en chronisch zieke kinderen een onvergetelijke week aan. "Dat was geweldig. Je hebt veel plezier met kinderen die in hetzelfde schuitje zitten. Ik heb echt een band gekregen met de groep", zegt Fardy. Zijn moeder geeft aan dat het ook voor het gezin een verademing is om eindelijk eens echt te kunnen genieten. De stichting draait op sponsoren en Fardy voelde zich geroepen daar een steentje aan bij te dragen. Naast zijn creaties van blik, maakte hij van touw talloze overlevingsbandjes. Ook deze verkocht hij voor één euro in de buurt, bij kennissen en op markten. En de onbaatzuchtige Fardy is nog niet klaar met zijn missie. "Ik hoop dat de stichting nog jarenlang gezinnen met ongeneeslijk zieke kinderen blij kan maken. Ik ben voorlopig nog niet klaar met knutselen." Voor meer informatie over de Stichting Sailing Kids kunnen belangstellenden kijken op de website http://www.sailingkids.eu

[image=201633]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant