Afbeelding

Verkleed naar FC Oss

Carnaval 9 keer gelezen
OSS - Gratis een mooie pot voetbal bijwonen en tegelijkertijd alvast een voorschot nemen op het naderende carnavalsfeest? Dat kan op zaterdag 19 februari in het Heesen Yachts Stadion, als Stadsprins Tom d’n Urste de aftrap verricht van de wedstrijd FC Oss tegen Hollandia. Supporters die carnavalesk gekleed de wedstrijd bezoeken hebben vrij toegang.

[image=165004]

Voor FC Oss gaat de thuiswedstrijd tegen Hollandia uit Hoorn een fijn feestje worden. Uit in Hoorn wisten de Ossenaren eerder dit seizoen al de volle drie punten te bemachtigen. Het moet niet al te moeilijk zijn om die prestatie in het eigen stadion tegen het niet al te sterke Hollandia te herhalen. Daarnaast kunnen de Hollandse gasten uit Hoorn eens goed kennismaken met hét evenement, dat Oss de afgelopen tijd alweer aardig in z’n greep heeft: carnaval. De supporters worden daarom uitgenodigd om hun carnavalsoutfit alvast uit de kast te halen en aan te trekken naar de wedstrijd. Ook iedereen die betrokken is bij het Osse carnaval en Stichting Carnavalsviering Oss (SCVO) is van harte welkom.
Aftrap
Aan Prins Tom I deze avond de belangrijke taak om de aftrap van de wedstrijd te verrichten. Daarnaast mag Zijne Prinselijkheid de best verklede supporter huldigen. Ook de jongere leden van de SCVO hebben belangrijke taken gekregen. Jeugdprins Roy d’n Twidde loopt als pupil van de week met de scheidsrechter het veld op, de spelers worden aan de hand genomen door de Osse Huppelkes en jeugdige carnavalsvierders. De ballenjongens en -meisjes en vlaggenzwaaiers tijdens deze wedstrijd zijn lid van dansgroep Between en van de Raad van Halluf Elluf. Om de carnavalske sfeer nog verder te verhogen in het Heesen Yachts Stadion speelt een dweilkapel haar carnavaleske repertoire. Carnaval en voetbal: ze gaan hand in hand in het Ossekoppenrijk.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant