Afbeelding

Remmen los met Jochem

Carnaval 13 keer gelezen
OSS - Jochem van Gelder heeft er zin in. Hij presenteert op zaterdag 5 maart de danswedstrijd ‘Super Swing Star’ op de Heuvel waar kinderen de strijd aanbinden om de titel Beste Danser(es) van Oss binnen te halen. “Gewoon alle remmen losgooien en lekker bewegen!”

[image=165933]

“De kinderen hoeven helemaal niet geweldig te kunnen dansen. Natuurlijk spreekt dat wel in hun voordeel. Maar met inzet en enthousiasme kunnen ze héél ver komen”, zegt Van Gelder. De deelnemers krijgen allemaal een certificaat uitgereikt én een dansclinic van T’extpierement. “Eigenlijk moet dat al genoeg zijn om mee te willen doen!” Dansen doen de kinderen in een dansring. Elke keer stappen er vier deelnemers in de ring. “Het is een knock-out systeem. Na elke ronde bepaalt de jury wie er afvallen. Zo gaan we door tot de finale.” Danstips geven doet de presentator niet. “Als ze mij na zouden doen, dan worden er een hoop deelnemers vroegtijdig uitgeschakeld vrees ik haha!” Eén tip wil hij wel geven: “Gewoon alle remmen losgooien en lekker bewegen!” Van Gelder heeft het er met de kindermiddag maar druk mee. “Ik moet de jeugdoptocht begeleiden, het Ossekoppenplein wordt geopend, dan is er nog de start van het keinderdweilen en natuurlijk ‘Super Swing Star’.”

Vertrouwen
Op de vraag waarom hij vaak met kinderen werkt, reageert hij met: “Die vraag wordt me al twintig jaar gesteld. ‘Ik vertrouw ze’. Zij hebben geen dubbele agenda. Als ze iets zeggen, dan is het hun waarheid. Met kinderen weet je wat je hebt. En voor al die kinderen raad ik iedereen in Oss aan om te komen kijken. Het gaat helemaal geweldig worden!” Oss is voor de Gelderlander geen onbekend terrein. “Voor mij als Nijmegenaar, van het land tussen Maas en Waal, is Oss het eerste echte stuk Brabant in de omgeving.”
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant