Afbeelding

Ruwaard heeft eigen prinses

Carnaval 23 keer gelezen
OSS – Voor de allereerste keer heeft zorgcentrum De Ruwaard in Oss een eigen prinses carnaval. Woensdagavond werd de 83-jarige Anna Kaelen gepresenteerd als prinses Anna d’n Urste. Toen de Osse gevraagd werd of ze prinses carnaval wilde worden, hoefde ze daar niet lang over na te denken. “Ik vond het hartstikke leuk.”

[image=166884]

De activiteitenbegeleiding van De Ruwaard kwam met het idee om voor het zorgcentrum een eigen prins of prinses carnaval te kiezen. “Toen we het idee aandroegen werd Anna ook direct genoemd als kandidaat. De prins of prinses moest iemand zijn met veel energie die altijd zin heeft in een feestje en die ook zijn of haar mond open durft te doen. Nou, dan zijn we bij Anna aan het goede adres”, zegt Ferry van Melis van de activiteitenbegeleiding.

Gezelligheid
De prinses komt oorspronkelijk uit Den Bosch, dus carnaval zou haar niet vreemd moeten zijn. Toch zegt ze dat carnaval niet zozeer in haar bloed zit, maar vooral de gezelligheid. Ze komt uit een gezin van tien kinderen waar ook veel visite over de vloer kwam. “Alles kon bij ons thuis. We zaten sowieso al met twaalf mensen aan de eettafel en daar zaten dan ook altijd nog wat gasten bij. Daar bleven er dan ook nog geregeld een paar van slapen. Hoe dat steeds geregeld werd weet ik niet, maar we konden altijd plek vinden. Ik kan me niet herinneren dat het ooit niet gezellig was.”
Het goede humeur van de carnavalsprinses is ook te danken aan de goede zorg die ze krijgt in De Ruwaard. “Het is hier geweldig”, zegt ze. “Je wordt hier als een prinses behandeld. Iedereen is altijd erg vriendelijk en behulpzaam. Ik woon hier nu een jaar en ik voel me vanaf de eerste dag al helemaal thuis.” Over haar taken als prinses carnaval maakt Anna d’n Urste zich geen zorgen. Tijdens haar presentatie moest ze nog een toespraak geven, maar tijdens carnaval kan ze onbezorgd feest vieren. “Het belangrijkste vind ik dat ik er plezier in heb.”
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant