Afbeelding

Verloskunde Bernhoven definitief naar Veghel

Gezondheid 30 keer gelezen
OSS/VEGHEL - Na de nodige voorbereidingen is het zover: vanaf vrijdag kunnen aanstaande moeders alleen nog bevallen op de locatie Veghel. De centralisatie van de klinische verloskunde is daarmee een feit. Tot de verhuizing naar de nieuwe locatie in Uden, begin 2013, blijft dat zo.

De kinderafdeling en couveuzeafdeling blijven wel op beide locaties geopend. Dus baby’s van moeders uit (de omgeving) Oss kunnen, nadat de moeder is ontslagen, desgewenst in het ziekenhuis in Oss op de kinderafdeling verblijven. Ook zwangerschapscontroles vinden in beide plaatsen plaats: zowel Veghel als Oss.

[image=174638]

De nieuwe situatie is het antwoord op het ernstige tekort aan gespecialiseerd verpleegkundig personeel. Één locatie betekent meer aandacht voor moeder en kind en voldoende personeel. Alleen zo kan Bernhoven de kwaliteit van zorg en veiligheid voor (aanstaande) moeder en kind garanderen. Het ziekenhuis beschikt in Veghel over 6 verloskamers en 21 bedden en één poliklinische verloskamer. Dat is voldoende om zwangeren in de regio Oss-Uden-Veghel van goede zorg te voorzien.

Ziekenhuis Bernhoven organiseert informatieavonden voor zwangere vrouwen en hun partners. Op 23 mei, 5 juli en 18 oktober zijn zij welkom in het personeelsrestaurant in Veghel, van 20.00 uur tot 22.00 uur. Aanmelden is gewenst; dat kan via poliklinieken in Oss en Veghel. Meer informatie staat op www.bernhoven.nl. Mailen of bellen kan ook: of (0413) 38 15 00.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant