Afbeelding

Wagenbouwers optocht dakloos

Carnaval 22 keer gelezen
VEGHEL – Er is een Veghel een tekort aan beschikbare loodsen waar vriendengroepen hun carnavalswagen kunnen bouwen. Hierdoor dreigen nu enkele groepen niet mee te kunnen doen aan de optocht in Veghel.

Erg graag een wagen wíllen bouwen, maar het niet kunnen. Volgens Thijn van Heijnsbergen van vriendengroep MGP (‘ut Makt Ginne Prei’) is dat kort samengevat het probleem waarmee hij en zijn vrienden en enkele andere groepen mee kampen. “Wij doen nu drie jaar aan de optocht mee en hebben altijd in de loods van een vriend kunnen bouwen. Dat kon dit jaar niet meer dus moesten we op zoek naar een ander onderkomen. Dat valt niet mee, veel mensen hebben hun loodsen zelf in gebruik.”

[image=193053]

De gemeente Veghel en CV De Kuussegatters, de organisatoren van de optocht, hebben de koppen bij elkaar gestoken om een oplossing te vinden voor de dakloze wagenbouwers. “Er was grond gevonden waarop tijdelijke loodsen geplaatst konden worden waar de groepen konden bouwen”, zegt voorzitter Edwin van den Boom van de Kuussegatters. “Maar daar zijn omwonenden van die plek tegen in het geweer gekomen. Er wordt hard gezocht naar een andere lokatie, maar de vraag is of dat op tijd is voor de eerstvolgende carnavalsoptocht. Zo’n besluit is niet zomaar genomen.”
“Wat ons betreft is het hoe sneller hoe beter”, zegt Edwin. “Voor de Veghelse optocht is het natuurlijk het mooist als er zoveel mogelijk grote wagens meedoen.”
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant