Afbeelding

Kristen Hendriks dubbel geslaagd

Gezondheid 106 keer gelezen
STEVENSBEEK / SINT HUBERT – Een diplomauitreiking is altijd een feest. Dat was donderdag natuurlijk ook het geval, toen in Stevensbeek de 27 geslaagden van vwo op Metameer in de bloemen werden gezet. Dubbel geslaagd was Kristen Hendriks vanwege haar inzet voor KWF kankerbestrijding.

[image=184204]

Onder luid applaus van een volle zaal geslaagden en hun aanhang mocht Kristen een megacheque ter waarde van 1960 euro overhandigen aan Dave Snellen van KWF. “Ik ben blij en trots, dit had ik van tevoren nooit durven dromen”, zegt Kristen die volgend jaar in Nijmegen Pedagogische Wetenschappen gaat studeren.
Het kapitale bedrag had de 18-jarige vwo-leerling uit Sint Hubert bijeen gebracht door op de uitslagendag van haar ouderlijk huis naar de school te rennen (13 km). Dat was geen probleem voor de goed getrainde meid. “Ik volleybal bij Havoc en ik ga regelmatig hardlopen. Het ging gemakkelijk”.
Haar actie sloeg aan. De run bracht het meeste geld in het laatje. Verder waren er digitale donaties en ook de inhoud van collectebussen in de school en verzorgingshuizen in Mill en Wanroij leverde ook het nodige op.

Kankeronderzoek
Met haar actie 'Hardlopend naar school' vroeg Kristen aandacht voor KWF Kankerbestrijding. Haar doel was geld in te zamelen voor onderzoek naar kanker. Het idee ontstond nadat drie tantes van Kristen aan kanker zijn overleden, waaronder haar peettante met wie ze een heel hechte band had. “Als ik het vwo kan halen, dan kan ik ook gaan hardlopen naar school.” Zo beloofde Kristen haar tante. Dat heeft ze met dat bedrag van 1960 euro helemaal waargemaakt.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant