Afbeelding

Kick-off project ‘Gezond Gewicht’

Gezondheid 63 keer gelezen
OSS – Leerlingen van groep 5 van de zes Horizonscholen in de gemeente Oss hebben dinsdag samen met de spelers van FC Oss het kick-off project ‘Gezond Gewicht’ sportief geopend. Dit gebeurde op de velden van het stadion van FC Oss.

Een op de vijf kinderen in de gemeente Oss is te zwaar. Tijd om alle extra kilo’s in een vroeg stadium aan te pakken. Het programma ‘Gezond Gewicht’ richt zich op de jeugd van 0 tot en met 19 jaar. Hans de Koning, trainer van FC Oss, vindt het project fantastisch en werkt er graag aan mee: ”Ik ben zelf 22 kilo afgevallen door gezond te eten en voldoende te bewegen. Overgewicht is slecht voor lijf en leden.”

Clinics
De spelers van het eerste elftal van FC Oss ontfermden zich dinsdagmiddag over de kinderen en op een speelse manier werden diverse clinics gegeven. En natuurlijk draaiden het allemaal om voetbal: warmlopen, techniek en uiteindelijk werd er natuurlijk een balletje getrapt. De kinderen genoten zichtbaar en de prestatiedrang lag hoog. Want wie wil er nu niet winnen van een profvoetballer? “Ze willen van alle spelers een handtekening. Erg leuk om te zien dat we op deze manier aan een goede zaak kunnen bijdragen. Kinderen hebben het nodig om tegen iemand op te kijken. Ik verzamelde vroeger ook vele handtekeningen”, legt FC Oss speler Joost Ebergen uit. Collegaspeler Dominique Scholten vult aan: ”Kinderen hebben naast een voorbeeld ook een wedstrijdelement nodig. Ik merk dat de kinderen bij spelletjes als estafettes of tikkertje heel graag willen winnen en zo erg actief meedoen.” Na de clinic was het dan toch echt tijd voor het officiële gedeelte: het ‘Gezond Gewichtcontract’ moest getekend worden. En wanneer je je handtekening zet, dan zit je er ook aan vast. Belofte maakt immers schuld.

[image=132073]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant