Afbeelding

Nieuwe dialysekliniek in Ravenstein

Gezondheid 67 keer gelezen
RAVENSTEIN - In Ravenstein komt een dialysekliniek waar dialysepatiënten in een huiselijke, comfortabele sfeer kunnen dialyseren. Het dialysecentrum maakt deel uit van gezondheidscentrum Schaafdries, waarin onder meer een huisartsenpraktijk gevestigd is.

[image=133335]

Er komen twaalf dialysestations, wat betekent dat wekelijks 48 cliënten in het centrum kunnen dialyseren. De locatie is goed bereikbaar en omringd door voldoende parkeergelegenheid. Initiatiefnemers zijn het Jeroen Bosch Ziekenhuis, ziekenhuis Bernhoven, Omale BV en de maatschappen Interne Geneeskunde van de beide ziekenhuizen. Dialysecentrum Ravenstein stelt nierpatiënten in staat om dichtbij huis in een prettige omgeving te dialyseren. Dialyse kost circa twintig uur per week. Het is voor patiënten prettig om daarvan zo weinig mogelijk hinder te ondervinden en zo veel mogelijk hun gewone leven kunnen leiden. De kliniek is bedoeld voor dialysepatiënten uit de regio en dialysepatiënten uit andere regio’s die graag in Brabant hun vakantie willen doorbrengen. Ravenstein ligt in een mooie omgeving en kent verschillende vakantieparken.

Services
Dialysepatiënten komen in het centrum in een huiselijke omgeving terecht zonder echte ziekenhuissfeer. De ziekenhuisfaciliteiten zijn wel heel makkelijk beschikbaar. Er worden extra services aangeboden zoals internetfaciliteiten zodat iemand zou kunnen werken. Binnenkort wordt gestart met de verbouwing van de locatie en de inrichting van het centrum. Het is de bedoeling dat de dialysekliniek op 1 augustus de deuren opent.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant