Afbeelding

’Zo geel dagge Blaauw ziet’

Carnaval 168 keer gelezen
OSS – Het pronkconcert van Stichting Carnavalsviering Oss heet voortaan Het Osse Concert Carnavalesk en heeft dit jaar als thema: ’Zo geel dagge Blaauw ziet.’ Het concert is op zaterdag 14 februari in residentie De Lievekamp in Oss en begint om 20.11 uur.

[image=85246]

Om er een echt carnavalsconcert van te maken heeft SCVO extra aandacht besteed aan het orkest, de solisten en de deelnemers. Het wordt een echte Osse aangelegenheid. Het orkest is bijvoorbeeld een gedeelte uit het Prom-orkest en staat, net als alle andere muzikanten onder leiding van Piet van de Sanden. Het koor bestaat voor een groot deel uit de oudere leden van Jeugdkoor Joy uit Oss. De solisten Babs van Balveren en Jeroen Princen (van Vanavond niet, schat) verlenen eveneens hun medewerking, net als Berry Reijnen, Frans de Poot, Ben, Loke en Maarten van Vugt. ”Alle solisten zingen heel andere nummers dan we van hen gewend zijn. Ook zingen sommigen samen wat heel verrassend klinkt”, licht organisator Henk van Bergen een klein tipje van de sluier op. Doet Hier Iets, een bekende groep uit het carnavalscircuit, doet al achttien jaar iets in het carnaval en vanzelfsprekend zijn zij er dit jaar eveneens bij.

[image=85245]

Stenzel & Kivits
Eén van de hoogtepunten is ongetwijfeld de Worldfamous tenor Stenzel en meesterpianist Meneer Kivits. Zij brengen een theatraal concert dat absurd, maar uiterst muzikaal, snel en geraffineerd is. ”De heren gaan improvisaties niet uit de weg, een fantastische act.” Wie ook voor een verrassing gaat zorgen is het duo Dirk van den Boogaart en Paul Smeets. Ze zijn niet alleen jarenlang lid geweest van de Raad van 11, maar hebben ook een enorm talent voor cabaret. Ook leerlingen van Dansschool Dimphy verlenen hun medewerking. Dimphy is verder verantwoordelijk voor de choreografie van de prinsengarde van de SCVO. Kaarten voor dit concert zijn online te bestellen via www.lievekamp.nl of te koop aan de kassa van het theater. De kosten zijn 22 euro, inclusief de afterparty. Samen met kapellen en een discotheek kan er nagepraat en doorgefeest worden tot in de late uurtjes. Bezoekers worden gevraagd het thema met blauw en geel uit te dragen.

[image=85248]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant