Afbeelding

Onzekerheid rond Koningsfeest Vudel

Carnaval 148 keer gelezen
VEGHEL – Het Koningsfeest van carnavalsvereniging Vudel, op de vrijdag vóór carnaval, dreigt niet door te gaan. De gemeente Veghel geeft géén vergunning voor het evenement, waar zo’n 7.500 carnavalvierders op afkomen, op een locatie aan De Amert. Dit terrein, naast BouwCenter Veghel, kwam in beeld toen bleek dat de oorspronkelijke locatie aan De Knokert onveilig bleek. Voor dat terrein is inmiddels wél een vergunning verleend. Volgens de gemeente voldoet het terrein aan De Amert niet aan de eisen van veiligheid en toezicht.

[image=85260]

In een brandbrief roept Vudel de hulp in van alle politieke fracties zodat ze opnieuw met de gemeente en hulpverleningsdiensten om tafel kunnen gaan zitten en tot een oplossing te komen. ‘Het is toch ondenkbaar dat dit feest voor duizenden jongeren niet door kan gaan omdat er een ‘negatief advies’ wordt afgegeven’, vraagt de carnavalsvereniging zichzelf af. Ze zegt ‘verbijsterd’ te zijn en vraagt zichzelf af of het belang van een reeds verleende vergunning nu zwaarder weegt dan nieuwe inzichten in veiligheid en redelijkheid. Volgens Vudel-woordvoerder Ron van Zelst zijn er al enkele duizenden kaartjes verkocht. “Bovendien zijn er inmiddels tenten besteld, contracten afgesloten en artiesten geboekt.”
Na het Koningsfeest van vorig jaar moest Vudel op zoek naar een nieuwe locatie omdat Jumbo Supermarkten er startte met de bouw van het nieuwe distributiecentrum. Aan De Knokert, waar eerder ook al het evenement Vudel vol Gas werd gehouden, werd een geschikt stuk landbouwgrond gevonden.

Teleurstelling
Nader onderzoek toonde in het najaar echter aan dat het terrein onvoldoende stabiel is om er een dergelijk groot evenement te houden. “De investeringen zouden op dit moment te groot zijn om in alle redelijkheid een evenement voor één dag te organiseren”, aldus Van Zelst. Het oog van Vudel viel daarop opnieuw op de locatie naast BouwCenter Veghel. Een terrein waar het feest in 2006 ook al, mét medewerking van de gemeente, werd gehouden. Het sein staat nu echter op rood. De gevolgen van het eventuele niet doorgaan van het Vudelfeest zijn volgens Van Zelst verstrekkend. “Naast de teleurstelling voor de bezoekers en onze vrijwilligers, levert het een financiële strop op en betekent het waarschijnlijk het einde van één van de meest fantastische evenementen die onze gemeente kent.” De woordvoerder verwacht echter dat het zover niet komt. "Het feest gaat, in welke vorm dan ook, altijd door."
Vudel staat open voor een ‘oplossingsgerichte dialoog’ en wil alles in het werk stellen om het evenement doorgang te laten vinden in de omvang die zij voor ogen heeft.

[image=85261]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant