Afbeelding

Werken aan ‘ingeblikt’ succes

Carnaval 34 keer gelezen
OSS - Met kippengaas en papier-maché kom je vaak al een heel eind bij het creëren van een carnavalswagen. De Osse carnavalsclub Ut Kan Me Nie Schille gaat voor ‘ingeblikt’ succes.

[image=86086]

Carnavalsvereniging Ut Kan Me Nie Schille heeft mazzel. In de wintermaanden liggen de werkzaamheden bij kunstgrasproducent én clublid Frans Boerboom stil en is zijn bedrijfsloods niet in gebruik. Zodoende kan en mag de carnavalsclub de loods momenteel gebruiken voor de bouw van z’n nieuwe carnavalswagen. En dat wordt dit jaar wel een heel speciaal bouwwerk. “Toen we aan het brainstormen waren over de optocht, kwamen we op het idee om iets met blik te doen”, legt Boerboom uit.

Ball
In eerste instantie werd besloten om zelf lege, gebruikte blikjes bij elkaar te sparen. Dit plan bleek echter in de praktijk toch niet zo goed te werken, omdat ze in allerlei kleuren bedrukt waren, en daarnaast vaak vuil en beschadigd. Daarom besloot de club aan te kloppen bij blikkenproducent Ball Packaging Europe. Die schonk Boerboom en de andere clubleden vijfduizend lege, ongebruikte en onbedrukte blikjes. Dit basismateriaal werd door tweeën gedeeld: 2.500 blikjes worden als basismateriaal voor de wagen gebruikt, de andere helft wordt aan de kostuums van de loopgroep van Ut Kan Me Nie Schille vastgemaakt.
Clublid Peter zit in de kantine van de loods en naait met stevig draad de blikjes aan een zilverkleurige werkbroek. “Een pittig klusje”, aldus de nijvere carnavaller, die zich al grappend en grollend door het eentonige werkje heenslaat. Quasimopperend richt hij zich tot twee jonge leden van de club, die in zijn ogen te lang in de kantine blijven hangen: “Die wagen bouwt zichzelf niet, jongens.”

Derde keer
De Osse carnavalsvereniging heeft zo’n dertig leden. De meesten kennen elkaar via voetbalvereniging Schadewijk. Iedereen draagt z’n steentje bij aan de totstandkoming van de nieuwe carnavalswagen. Het is dit jaar de derde keer, dat Ut Kan Me Nie Schille meedoet aan de Osse optocht. Het eerste jaar vielen ze gelijk in de prijzen, het tweede jaar bleef het succes uit. “Maar dit jaar zullen we de jury en het publiek versteld doen staan met onze creatie”, glundert Boerboom.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant