Afbeelding

Pronkzitting: muzikaal en venijnig

Carnaval 23 keer gelezen
OSS – Pronkzitting nummertje 39 van de SCVO gaat de annalen in als een muzikale editie, mét een scherp randje. Het ’concert carnavalesk’ had zaterdag de nodige vaart en schwung: diverse notabelen en ’hoge Osse bomen’ werden allerminst gespaard.

[image=86851]

De pronkzitting werd enkele jaren geleden in een nieuw, muzikaler jasje gegoten. Achterliggende gedachte achter deze formulewijziging was om meer mensen naar de zitting te trekken - en ook mensen die in principe niet zoveel op hadden met het carnavalsfeest, maar wel met (klassieke) muziek. Voor de 39e editie van de pronkzitting was de organisatie alweer van dit concept afgestapt en kregen de bezoekers een echt ’concert carnavalesk’ voorgeschoteld. Muzikaal leider Piet van der Sanden had er hoorbaar meer een Promsconcert van gemaakt, waar pop en klassiek elkaar ontmoeten. Het nieuwe, door Van der Sanden samengestelde orkest begeleidde bekende Osse zangsterren als Berry Reijnen, Frans de Poot, Jeroen Princen, de Gebroeders van Vugt en Babs van Balveren, die Prins Arno een reeds lang beloofde serenade bracht.

Schimmenspel
Andere oude bekenden op de planken waren de OPA’s (oud-prinsen en adjudanten) en Doet Hier Iets. Kiep Kwajt mocht het winnende nummer van het Maasland Carnavalsliedjes Festival (MCLF), ’Ode aan de Osse vrouw’, ten gehore brengen. Het publiek moest het dit jaar zonder tonpraoter stellen, maar kreeg er een politiek getinte sketch van Dirk & Paul voor terug. In de vorm van een ’kleedkamer-schimmenspel’ namen zij het jaar 2008 door. De dialoog van het tweetal, deels uit de koker van Peter van Hoogstraten, was scherp en op de man gespeeld; vaak op het randje en een paar keer flink er overheen. Vooral wethouder Jules Iding en zanger Dennis Jones (Casper Janssen) moesten het ontgelden. Veel minder venijnig, maar daarom niet minder vermakelijk waren de muzikale escapades van het klassieke muziekduo Stenzel & Kivits met hun multifunctionele, mobiele piano. Het feest werd na de traditionele grote finale op de planken tot in de kleine uurtjes voortgezet in het theatercafé.

[image=86871][image=86852][image=86853]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant