Afbeelding

SP bezoekt ziekenhuis Bernhoven in Oss

Gezondheid 127 keer gelezen
OSS - ”Een prettig, open bezoek.” Dat was de algemene indruk van de SP-delegatie die vrijdagochtend ziekenhuis Bernhoven in Oss bezocht. “Er lijkt een kentering te zijn in openheid en transparantie. En daar zijn we erg blij mee”, zo verwoordde het Osse SP-raadslid Loet Wolff de mening van de delegatie.

[image=97672]

Het werkbezoek was een initiatief van Tweede Kamerlid (en oud-wethouder van Oss) Henk van Gerven en Johan van der Heide, de voorzitter van de Raad van Bestuur van Bernhoven, die elkaar enige tijd geleden spraken en toen dit bezoek regelden. Naast Van Gerven en Wolff brachten de Osse raadsleden Marleen Claassen en Paul Peters, de Osse SP-voorzitter, Marie-Therese Janssen en Marian van Bergen, raadslid in Uden, een bezoek aan het ziekenhuis. Tijdens de bijeenkomst was er ruimte voor informatie over de nieuwbouw van Bernhoven in Uden-Noord. Voor de Osse SP jarenlang een ’pijndossier’, er kwamen dan ook de nodige vragen over.

Veiligheid
Daarna werden de SP-leden geïnformeerd over hoe het ziekenhuis bezig is met patiëntveiligheid. De laatste maanden een onderwerp dat veel in het nieuws is, en ook Bernhoven is er volop mee bezig. Een bezoek aan de afdeling medische techniek, met uitleg over onder meer preventief onderhoud van medische apparatuur, maakte meer duidelijk wat dat in de praktijk betekent. Ook de Ondernemingsraad, het verpleegkundig platform, en directeur Til van Rooij van het Diagnostisch Centrum Bernhoven spraken met de delegatie. Dat laatste gesprek zorgde voor veel nieuwe info bij de SP-ers, lieten ze na afloop weten. “Het diagnostisch centrum brengt zorg heel dicht bij de mensen. Door de fundus-foto’s aan huis bijvoorbeeld, of de tientallen prikposten van de trombosedienst in de hele regio. Dat is heel goed, en dat wisten we eigenlijk helemaal niet”, stelde Van Bergen. Ook Van Gerven was hier bijzonder over te spreken. “Ik vind het fijn om te merken dat de tendens zeker is om een zo goed mogelijke voorziening in Oss achter te laten, en om zorg dicht bij de mensen te houden”, constateerde hij. De bijeenkomst werd afgesloten met een lunch, waarbij ook de voorzitter van de medische staf, gynaecoloog Jos Vollebergh, aansloot.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant