'We krijgen nog steeds tranen in onze ogen als we er zijn geweest'

Algemeen 310 keer gelezen

OSS | Vrijwilligers in Oss zamelen onder andere kleding in om het af te geven in Oekraïne, Tsjechië en Bosnië. Mari Veld: "We houden onze harten al vast als we denken aan de kinderen en ouderen die dit jaar problemen ondervinden door de kou. Mensen die zelfs in hun eigen huis hun bed niet warm kunnen houden en geen warme kleding hebben en kinderen in weeshuizen zonder goede voeding. Hulp is hard nodig."

De Osse vrijwilligers doen een oproep om onder andere kleding af te geven in de Driek van Erpstraat 27 in Oss. "Alle soorten kleding is welkom. Maar naast bijvoorbeeld jassen ook dekens. Voor kinderen is het ook leuk als er speelgoed wordt afgegeven. Maar ook blikken eten of flessen drinken zijn welkom. Giften mogen in een envelop worden gestopt met daarop 'helpdekinderen'. Het geld wordt daar besteed aan babyvoeding maar ook voor het vervoer. We hopen ook dat bedrijven ons ondersteunen op het gebied van de opslag van goederen."

Armoede
Volgend jaar gaan ze al voor het elfde jaar naar het buitenland om de mensen te helpen. "We krijgen nog steeds tranen in onze ogen als we er zijn geweest. Mensen wonen er in armoede en wij kunnen ze een beetje warmte en vreugde brengen." Kijk voor meer informatie op de website http://helpdekinderen.aanbevolen.nu.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant