Adjudant Wilbert Raap en Stadsprins Anton Bal tijdens de Osse optocht.
Adjudant Wilbert Raap en Stadsprins Anton Bal tijdens de Osse optocht.

Stadsprins en Adjudant kijken terug op zeer geslaagd volksfeest in Oss

Carnaval 329 keer gelezen

OSS | Carnaval 2016 zit er weer op. Stadsprins Anton Bal heeft wel wat pijn in zijn voeten, maar genoot met volle teugen van het volksfeest. Ook Adjudant Wilbert Raap kijkt terug op een zeer geslaagde periode.

Bal heeft zich naar eigen zeggen niet tot in de puntjes voorbereid op carnaval. "Nadat ik werd aangesteld als Stadsprins heb ik alles maar over me heen laten komen. Wat ik heb gemerkt is dat je als Prins ergens binnenkomt, je een bepaalde status hebt. Maar het mooie van het feest is dat er geen rangen en standen zijn, iedereen staat gewoon door elkaar. Het is redelijk cliché, maar carnaval is echt voor iedereen." Volgens Bal zit carnaval in Oss in de lift. "Het is een aantal jaar wat minder geweest, maar nu is er al jaren een stijgende lijn waar te nemen. Mooi is te zien dat ook jongeren er steeds vaker voor lijken te kiezen om hier carnaval te gaan vieren."

Belangstelling
Raap is net als Bal niet iemand die jaarlijks ieder jaar iedere dag carnaval vierde. Nu als Adjudant stond hij tijdens het volksfeest in het middelpunt van de belangstelling. "Maar we vinden dat allebei wel leuk. Of ik vooraf een beeld had wat er als Adjudant bij kwam kijken? Nee, wij zijn er gewoon ingestapt en hebben het als superleuk ervaren."

Lees een uitgebreid verhaal in de woensdageditie van Weekblad Regio Oss.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant