Een hielbotscan.
Een hielbotscan.

Botdichtheidsmetingen in Oss

Gezondheid 127 keer gelezen

OSS |  Op 12 september vindt er preventief onderzoek naar osteoporose (ernstige botontkalking) plaats in Oss. Het is een belangrijke activiteit die veel leed kan voorkomen. Dit onderzoek georganiseerd door OsteoControl. De locatie wordt belangeloos ter beschikking gesteld en verleent medewerking.

Op 12 september kunt u in Oss een botdichtheidsmeting laten doen om de mate van botontkalking te bepalen. Botontkalking begin al vanaf 35 jaar en jaarlijks breken meer dan 80.000 mensen boven 50 jaar een bot ten gevolge van botontkalking. Vroegtijdig onderzoek en preventie kan veel klachten en botbreuken door botontkalking voorkomen. Extra risicofactoren voor botontkalking zijn: osteoporose in de familie, roken, veel stress, alcoholconsumptie, medicijngebruik, overgang, weinig lichaamsbeweging, onvoldoende zonlicht, laag lichaamsgewicht, maag-/darmproblemen en stofwisselingsziekten.

Het onderzoek wordt uitgevoerd door OsteoControl en bestaat uit twee delen: een risicoanalyse met vragenlijst en een ultrasone hielbotmeting. U krijgt direct de uitslag en een persoonlijk advies ter preventie van botontkalking (geen produktverkoop). Kijk voor informatie hierover op www.osteocontrol.nl.

Inschrijven kan bij: Hart for Her - Oss, Emmalaan 38,  Oss, 0412-795340.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant