De deelnemers aan de Osse Fitnessdag.
De deelnemers aan de Osse Fitnessdag.

Osse sportscholen organiseren eerste Osse Fitnessdag

Algemeen 422 keer gelezen

Of sportscholen samen kunnen werken? In de gemeente Oss bewijzen ze van wel. Negen sportscholen (samen Fitness Bedrijven Oss) slaan op zaterdag 15 september de handen ineen en organiseren de eerste Osse Fitnessdag. Het doel is duidelijk: meer mensen laten bewegen.

door Leon Voskamp

Initiatiefnemer van de Fitness Bedrijven Oss is Milton van Haren, directeur van FiTNEZZplaza. "Ik heb een droom: zoveel mogelijk mensen aan het bewegen krijgen. Waar ze dat gaan doen, maakt niet uit. Er valt nog zoveel winst te behalen. In het algemeen sport 48 procent van de volwassenen te weinig. En dan hebben we het met sporten over 150 minuten matig intensief bewegen en een aantal keer per week spier- en botversterkende activiteiten. De cijfers zijn hartstikke schrikbarend, daar moeten we echt iets aan doen." Ga voor meer informatie over het advies van De Gezondheidsraad naar CBS, RIVM, NNGB en Fitnorm of www.volksgezondheidenzorg.info

Samenwerking
Om veel mensen te bereiken, nam hij contact op met collega's van andere sportscholen in de gemeente Oss. Na oriënterende gesprekken bleek er veel belangstelling te zijn om samen te werken. Samen besloten de ondernemers om op zaterdag 15 september de eerste Osse Fitnessdag te organiseren. Er hebben zich ook al twee nieuwe sportscholen aangemeld, die na 15 september aansluiten bij de groep.

'Baanbrekend'
"Je ziet dat bijvoorbeeld horecabedrijven of bedrijven in de metaalbranche met elkaar samenwerken bij evenementen. Maar waarom zou dat niet in 'onze sportwereld' kunnen? We laten zien dat dat wel kan, baanbrekend in Nederland. Ik hoop dat sportscholen en de media buiten Oss dit ook zien en er aandacht aan gaan besteden." De partijen vormen samen Fitness Bedrijven Oss. Ze zijn daarmee ook een gesprekspartner voor het college van B&W en de ambtenaren van de gemeente Oss.
Motiveren
De Fitnessdag is vergelijkbaar met de Open Huizen Dag. De negen sportscholen -FiTNEZZplaza, Feel So Good, Fitness4All, Medifit, Curves, Fitland, Basic-Fit, Tripod Training en Four2Go- hebben een agenda samengesteld waarbij tussen 9.00 en 15.00 uur overal een uur lang de deuren voor iedereen open gaan.

'Inspireren'
"De ene sportschool geeft een rondleiding, bij een ander zijn er een uur lang volop groepslessen en weer ergens anders wordt een verhaal verteld. Op deze manier willen we mensen een indruk geven van de mogelijkheden en vooral inspireren en motiveren."

Toekomst
Fitness Bedrijven Oss is van plan om de Fitnessdag jaarlijks terug te laten keren. "We willen dat er reuring ontstaat en dat mensen de stap over de drempel zetten. Daarmee bereiken we steeds meer ons doel: meer mensen die bewegen en daardoor aan hun gezondheid werken." Kijk voor meer informatie op de Facebook-pagina 'Fitness Oss'.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant