Anna Maria van den Berg.
Anna Maria van den Berg. Foto: Kreutzer-fotografie

'Een miskraam krijgen is een onderwerp dat nog moeilijk bespreekbaar is'

Algemeen 378 keer gelezen

HEESCH | Anna Maria van den Berg uit Heesch biedt in september en oktober van dit jaar gratis persoonlijke begeleiding aan voor vrouwen die hun miskraam willen verwerken. Ze volgt de opleiding 'Vrouwen met een miskraam goed begeleiden in je coachpraktijk' bij Miriam van Kreij van Miskraambegeleiding Nederland en ze is op zoek naar vrouwen om het geleerde in praktijk te brengen.

Anna Maria: "Een miskraam krijgen is een zeer emotionele gebeurtenis en een onderwerp dat nog moeilijk bespreekbaar is. Eén op de vier vrouwen krijgt ermee te maken en er is veel verborgen verdriet. Vrouwen met een miskraam mogen stilstaan bij hun emoties en moeder zijn van hun ongeboren kinderen. Ik hoop dat steeds meer vrouwen gaan ervaren dat stilstaan bij het verlies van een ongeboren kind hen meer rust en vertrouwen geeft."

Niet alleen miskraam
Het maakt niet uit op welk moment in de zwangerschap vrouwen hun kindje verloren hebben. Na weken of na maanden. Ze zijn welkom als het verdriet nog vers is of van langer geleden. Het kan gaan om een miskraam, maar ook als het gaat om abortus, een buitenbaarmoederlijke zwangerschap of het verlies van een tweelinghelft kunnen vrouwen zich opgeven voor de gratis begeleiding.

Informatie
Meer informatie en het aanmeldformulier is te vinden op de website www.natuureninspiratie.nl/miskraam-begeleiding.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant