De tekening van Winterland Oss.
De tekening van Winterland Oss.

'Winterland Oss gaat voor meer sfeer'

Algemeen 1.850 keer gelezen

OSS | De twaalfde editie van Winterland Oss keert terug op de Heuvel. Dit naar tevredenheid van het bestuur van Stichting Winterland Oss.

Vorig jaar werd een uitstapje gemaakt naar de Wal. Peter Zegers, voorzitter Stichting Winterland Oss: "Dit onder druk van het college van B&W in verband met de veiligheid. De editie op de Wal is goed verlopen, maar het bracht niet de beoogde gezelligheid. Nu keren we terug naar de Heuvel, waar we voor een open karakter gaan. We investeren veel in de veiligheid. Zo hebben we beveiligingscamera's die constant bekeken worden en er lopen beveiligers rond op het terrein. Dit kost 35.000 euro en is een belangrijk deel van ons budget. De gemeente wil niet meebetalen aan de beveiliging, omdat het 'ons evenement' is."

Gemoedelijke sfeer
De nadruk ligt ook nu weer op sportief bezig zijn in een gemoedelijke sfeer, die zijn uitstraling heeft voor het hele centrum. Het wordt een rijk met lichtjes versierde schaatsbaan met aangrenzende (verwarmde) terrassen. Ook de Osse kerstboom wordt weer van stal gehaald. "Qua aankleding breiden we flink uit. Meer aankleding, meer sfeer. We leggen de lat bewust hoog en willen iets prachtigs neerzetten. Het moet een visitekaartje voor Oss worden. Ook de inhoud van het evenement geven we steeds meer een herkenbaar karakter. Ons motto 'voor Oss door Oss' proberen we zo breed mogelijk in te vullen."

Nieuwe onderdelen
Naast het reguliere schaatsplezier voor iedereen die maar wil, het schoolschaatsen en de curlingcompetitie voor bedrijven is er de belevingsdag voor ouderen (Nostalgia) en de belevingsdag voor kinderen met een beperking al als een vast onderdeel in het programma van Winterland opgenomen. Dit jaar worden er in samenwerking met de horeca nieuwe programmaonderdelen geïntroduceerd.

Opbouw
De opbouw start op korte termijn. Zegers kijkt uit naar het evenement. "We hebben er heel veel tijd ingestoken en worden geholpen door diverse vrijwilligers. Al kunnen we natuurlijk altijd meer vrijwilligers gebruiken. Ons vrijwilligerswerk doen we met veel plezier omdat we iets moois willen organiseren in Oss. We hebben ook contact met veel mensen, waardoor ons netwerk flink is uitgebreid. Het is alleen jammer dat het Osse college ons in de steek laat. Je wil toch een mooi en gezellig evenement in de stad? Dan moet niet de subsidiekraan steeds wat dichter worden gedraaid."

Neem voor meer informatie een kijkje op de website www.winterland-oss.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant