De Koningsmarkt in Oss. (Foto: Hans van der Poel)
De Koningsmarkt in Oss. (Foto: Hans van der Poel)

'Tijdens Koningsdag kun je volop genieten in het Osse centrum'

Algemeen 2.352 keer gelezen

Echte publiekstrekkers voor Oss? Je hebt bijvoorbeeld de kermis, je hebt het carnaval, maar we mogen ook zeker Koningsdag niet vergeten. Op 27 april worden er weer vele duizenden bezoekers verwachten in het centrum tijdens de Koningsmarkt met de kindermarkt. Ook de winkels openen de deuren met veel leuke 'koningsaanbiedingen'. Uiteraard bruist het op diverse plekken weer van de activiteiten.

19 jaar geleden zette hij zich voor het eerst in voor Koningsdag. Nu in 2019 dus nog steeds en dat doet Gaby van Erp samen met zijn team met veel plezier. "Of ik verschillen zien? Vroeger maakte het niet zoveel uit waar een kraam werd neergezet, tegenwoordig hebben we hele draaiboeken vanwege de veiligheid. Maar in de basis is het evenement nog steeds hetzelfde. Al veranderen we natuurlijk ieder jaar wel wat dingetjes." 

Struinen
De Koningsmarkt begint om 9.00 uur 's morgens en op dat moment zie je al meteen een grote groep mensen de stad in trekken om lekker rond te struinen. Dat is volgens Van Erp ook het doel van Koningsdag. "Het is echt zo'n dag dat je er lekker op uit wil trekken. Gezellig naar de stad: wat rondlopen, op zoek naar leuke koopjes, mensen ontmoeten, terrasje pakken en kijken naar demonstraties. Een dag volop genieten in het Osse centrum."

Druk
Vorig jaar werd gemeten hoeveel unieke bezoekers er op Koningsdag naar het Osse centrum kwamen. "Dat waren er 44.000 uur, ongelofelijk veel. De enorme groei zit 'm in de samenwerking met de horeca. Die zetten nu al meerdere jaren een aantrekkelijk programma neer. Waar wij om 17.00 uur stoppen, gaat het daar nog tot in de late uurtjes door.

Kindermarkt
Bijzonder populair is de kindermarkt voor kinderen tot en met 12 jaar. Voor hen is een speciale plaats gecreëerd in het parkje bij de Groene Engel. Ook deze markt is enorm populair. "Hij wordt dit jaar groter dan ooit. Al zijn we natuurlijk wel afhankelijk van wat het weer doet. Maar de eerste vooruitzichten zijn positief."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant