Het team De Alpenzusjes.
Het team De Alpenzusjes.

Alpenzusjes bestijgen bergtop voor het goede doel

Algemeen 842 keer gelezen

OSS | Bernadette van Lent kreeg meerdere malen van dichtbij met kanker te maken. Om geld in te zamelen voor een wereld zonder kanker gaat ze samen met haar team De Alpenzusjes de uitdaging aan en de Alpe d'Huez beklimmen.

Een op de drie mensen wordt in zijn leven geconfronteerd met kanker. Ook Bernadette van Lent maakte deze rotziekte van dichtbij mee. "In 2007 is mijn oudste zus overleden aan kanker. Destijds wilde ik ook deelnemen aan de Alpe d'HuZes, maar kwam het er helaas niet van", zegt Bernadette. Twee jaar geleden werd ze wederom van dichtbij geconfronteerd met de ziekte. Haar jongste zusje Jacintha bleek borstkanker te hebben. "Ze was nog herstellende van de chemo en bestralingen toen we te horen kregen dat nog een andere zus kanker bleek te hebben. Gelukkig zijn ze beiden bijna weer genezen. We kregen het over de Alpe d'HuZes en besloten de tocht samen te doen."

De Alpenzusjes
Het pact van de twee zusjes komt terug in de naam van het team: De Alpenzusjes. Al snel kreeg het team er 'zusjes' bij. De partners van de twee zussen Karel en Ronnie, een nichtje Loes, die ook kanker heeft gehad, en haar man Edwin voegden zich bij de club. Samen met zo'n 5000 deelnemers bestijgen ze op donderdag 6 juni de Alpe d'Huez, een reus van 1860 meter in de Franse Alpen. Ze gaan het parcours, dat 14,5 kilometer beslaat en hellingspercentages van 8 tot 14 procent heeft, al wandelend afleggen. Een flinke beproeving waar Bernadette, een fervente wandelaarster, sinds oktober vorig jaar volop voor aan het trainen is. "We hebben ons als doel gesteld om de berg die dag één keer te bedwingen. Ik wil proberen om het parcours twee keer af te leggen. Het motto van Alpe d'HuZes is niet voor niets: 'opgeven is geen optie'."

Lees meer in de woensdageditie van Weekblad Regio Oss.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant