Golfbad Oss.
Golfbad Oss.

'We willen van Golfbad Oss een multifunctioneel en duurzaam zwemparadijs maken'

Algemeen 1.421 keer gelezen

OSS | Nieuwbouw van Golfbad Oss op een nieuwe locatie. Dat is de voorkeur van de Osse gemeenteraad. Golfbad-directeur Peter Jongsma is tevreden met deze beslissing. "Nieuwbouw biedt de meeste kansen. We gaan voor een multifunctioneel en duurzaam zwemparadijs dat voldoet aan alle eisen."

door Leon Voskamp

Een verbouwing van het Golfbad was ook een optie, maar de gemeenteraad geeft de voorkeur aan nieuwbouw op een andere plek. Dit jaar gaat de gemeente Oss potentiële locaties bekijken. "Ons eerste werk zit erop. Uit onze toekomstvisie en doorberekening kwam al de voorkeur voor nieuwbouw op een nieuwe locatie. Bij een verbouwing -waar we een aantal jaar geleden rekening mee hielden- heb je te maken met stagnatie en veel extra kosten. Bij nieuwbouw kun je ook belangrijke stappen zetten op het gebied van duurzaamheid. Wij schuiven waarschijnlijk weer aan als er een shortlist met locaties is", aldus Jongsma.

Mogelijkheden
Achter de schermen gaat het werk bij het Golfbad door. "We hebben een idee hoe het nieuwe Golfbad eruit moet komen zien. Op een fictief bad van 25 bij 33 meter passen we alles in, zoals het baantjes trekken en het gebruik van het bad door de verenigingen. We willen werken met een verplaatsbare scheidingswand, twee beweegbare bodems en verschillende temperatuurzones. Een groot bad zorgt voor minder logistiek en minder kosten."

Lees woensdag meer in Weekblad Regio Oss.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant