Archieffoto
Archieffoto

Informatiebijeenkomsten over Duurzame Polder

Algemeen 194 keer gelezen

De gemeenten Oss en 's-Hertogenbosch willen in 2050 energieneutraal zijn. De provincie Noord-Brabant wil dat in 2030 al 50 procent van alle energie uit duurzame bronnen komt. Om hier een bijdrage aan te leveren, verkennen de provincie en de twee gemeenten gezamenlijk wat de mogelijkheden zijn om in de polder tussen Oss en 's-Hertogenbosch windmolens en zonnevelden aan te leggen. Daarbij wegen ze belangen af die in het gebied spelen.

Tijdens informatiebijeenkomsten in zowel de gemeente Oss als 's-Hertogenbosch krijgen bewoners en andere belanghebbenden informatie over het project de Duurzame Polder. Ze beantwoorden vragen als: waarom is deze verkenning nodig? Wat houdt de verkenning in? Waarom kijken we voor de duurzame energieopwekking naar het poldergebied tussen Oss en 's-Hertogenbosch? Ook kunnen de bezoekers meedenken, zorgen delen en ideeën aandragen.

Informatie
Op woensdag 12 juni is van 19.00 tot 21.00 uur de eerste informatiebijeenkomst in de raadszaal van het gemeentehuis aan de Raadhuislaan in Oss. Dinsdag 18 juni zijn geïnteresseerden welkom van 19.00 tot 21.00 uur in MFA de Koppelinck aan de Kloosterstraat 6 in Geffen. Een dag later is er een bijeenkomst in MFA De Snoeck aan het Marktplein 24 in Lith. De bijeenkomsten in Oss hebben een gezamenlijke opening, daarna is er een informatiemarkt.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant