Afbeelding

Gemeente gaat toekomstbeeld opstellen voor bedrijventerrein

Algemeen 260 keer gelezen

OSS | De verkenning naar de mogelijkheden voor een (gedeeltelijke) transformatie van bedrijventerrein Euterpelaan in Oss naar woningbouw startte december 2018. De volgende stap is het opstellen van een toekomstbeeld. Dit geeft duidelijkheid aan betrokkenen en wordt met hen besproken.

De verkenning startte vanwege de plannen voor woningbouw in de voormalige laboratoriumschool aan de Corellistraat en plannen voor verhuizing van Dalco. De ontwikkelaar die het schoolpand kocht, heeft plannen voor woningbouw. Met een transformatie worden kansen voor binnenstedelijk wonen benut. Dit leidt daarnaast tot een verbetering van de kwaliteit van het huidige terrein.

Toekomst
Tijdens de verkenning werd een bijeenkomst georganiseerd met eigenaren, bedrijven en bewoners en andere betrokkenen. Hen werd gevraagd mee te denken over de ontwikkeling en welke plannen er voor de toekomst zijn. Samen werd nagedacht over de toekomst van het terrein. De volgende stap is het opstellen van een toekomstbeeld. Vooruitlopend op de vaststelling van dit toekomstbeeld wordt een bestemmingsplan opgesteld voor de Corellistraat 10 en omgeving.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant