Borden voor fietsverbod Osse centrum opgehangen
Borden voor fietsverbod Osse centrum opgehangen

SP: 'Geen of nauwelijks handhaving op fietsverbod'

Algemeen 934 keer gelezen

OSS | Het fietsverbod in het voetgangersgebied van het Osse centrum is vanaf 1 juni ingegaan. Het verbod geldt van maandag tot en met zondag van 11.00 tot 18.00 uur en op donderdag tot 21.00 uur. Er staan borden in de Molenstraat, Walstraat, Heuvel, Meierijsche Kar, Terwaenen, Varkensmarkt, Peperstraat, Monsterstraat, Kerkstraat, Kruisstraat en Houtstraat.

De SP heeft kritiek op de handhaving. "Handhaving zou in de maand juni plaatsvinden door middel van waarschuwingen. Vanaf 1 juli wordt er strenger gecontroleerd. Helaas constateren inwoners en winkeliers dat er in het centrum nauwelijks tot niet gehandhaafd wordt. Althans is het niet zichtbaar", aldus raadslid Marie-Therese Janssen.

Palen Molenstraat
De partij stelt vragen aan het college van B&W over de toegangspaal bij de Molenstraat. "De palen die de toegangswegen blokkeren, verzinken in de ochtend in het wegdek waardoor het centrum tot 11.00 uur bereikbaar is voor bevoorrading. Helaas is de paal die het centrum moet afsluiten al geruime tijd kapot. Het voetgangersgebied in het centrum is 24 uur per dag toegankelijk voor auto's. Ook hier wordt niet gehandhaafd." De SP vraagt wanneer deze palen worden gerepareerd.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant