Een deel van de cover.
Een deel van de cover.

Ravensteiner brengt boek uit over Adolf en Philips van Kleef

Algemeen 653 keer gelezen

RAVENSTEIN | De Osse burgemeester Wobine Buijs-Glaudemans neemt vrijdag 6 september om 16.00 uur in Stadsherberg De Keurvorst in Ravenstein het eerste exemplaar van het boek 'Adolf en Philips van Kleef, Soevereine Heren van het Land van Ravenstein (1450-1528)' in ontvangst. Het boek is geschreven door Martin Jan van Mourik, geboren, getogen en wonend in Ravenstein.

In het rijk geïllustreerde werk (200 pagina's) staan de turbulente Bourgondische levens van Adolf van Kleef en diens zoon Philips van Kleef centraal. Deze soevereine Heren van het Land van Ravenstein waren op het hoogste niveau verbonden met de Bourgondische vorsten uit hun tijd, waaronder Philips de Goede, Maria van Bourgondië en haar kleinzoon (keizer) Karel V. "Adolf en Philips van Kleef genieten weinig bekendheid in de streken die indertijd behoorden tot het Land van Ravenstein. Het boek beoogt aan dit euvel een einde aan te maken", aldus Van Mourik. De aanbieding van het eerste exemplaar wordt vooraf gegaan door een inleiding van de auteur.
Van Mourik (Ravenstein, 1943) is emeritus hoogleraar notarieel- en privaatrecht aan de Radboud Universiteit Nijmegen en oud-notaris te Nijmegen. Hij ontdekte in 1987 in zijn tuin in de stad Ravenstein een bolwerck naar oud-Italiaans model, aangelegd door Philips van Kleef. In de periode 2012-2016 werd het beleefbaar gemaakt onder de naam Philips van Kleefbolwerck (anno 1509).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant