Verschillende partijen werken samen in de voorstelling. (Foto: Thomas Segers)
Verschillende partijen werken samen in de voorstelling. (Foto: Thomas Segers)

Voorstelling met verhalen over thuis en vluchten

Algemeen 257 keer gelezen

OSS | 'Vluchtelingen', 'nieuwkomers', 'nieuwe Ossenaren'. Mensen met dromen, angsten en wensen. Mannen, vrouwen, ouderen en jongeren die hun thuisland moesten verlaten en in Oss een nieuw bestaan aan het opbouwen zijn. In de theatervoorstelling 'I am Here / Ik ben hier' (27 tot en met 29 september en 11 tot en met 13 oktober) delen twee jonge nieuwkomers hun verhaal.

Simon Vroegop van ONS welzijn schreef de bijzondere verhalen van zes jonge nieuwkomers op voor het boek I am Here / Ik ben hier. De jongeren vertellen in het boek openhartig en zonder een blad voor de mond te nemen over hun ervaringen. Van twee van deze verhalen is in samenwerking met theatergezelschap Hertog Zout de theaterproductie gemaakt. Daarin vertellen Abol uit Afghanistan en Zakiya uit Syrië hun persoonlijke verhaal.

Wandeling
I am Here / Ik ben hier is geen gewone voorstelling in de zaal. Het is een wandeling door de straten van Oss. Abol en Zakiya nemen je mee naar hun verleden, heden en de toekomst. Laat je meevoeren in hun geschiedenis en hoor de verhalen over thuis en het vluchten. Leer hoe zij een nieuw bestaan op proberen te bouwen, luister naar hun dromen en angsten, hun perspectief op de wereld en wensen voor de toekomst.

Kaarten reserveren
Kaarten zijn verkrijgbaar via Theater de Lievekamp. De voorstellingen starten bij het kantoor van Centrummanagement Oss in de Peperstraat 12 in Oss en eindigen in Theater Marag.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant