Op deze expositie is onder andere het bijzondere landschap rondom Ravenstein zien.
Op deze expositie is onder andere het bijzondere landschap rondom Ravenstein zien.

Expositie Voorstellingsvermogen in Ravensteinse Garnizoenskerk

Algemeen 235 keer gelezen

RAVENSTEIN | Drie weekenden lang is in de Ravensteinse Garnizoenskerk een bijzondere expositie te zien met de titel 'Voorstellingsvermogen'. Een titel die een beetje verwarrend kan zijn als je weet dat het gaat om werk van Rob Pluijm en Rick Duijs. Twee kunstenaars bij wie realisme en sfeer hoog in het vaandel staan.

Nieuw werk kan beginnen met een idee, een gevoel, een plek. De kunstenaar wil dit omzetten in een beeld en het vormen. 'Voorstellingsvermogen' zorgt ervoor dat het eindproduct zo goed mogelijk in zicht wordt gehouden. Het is de uitdaging om daar naartoe te werken. In deze expositie presenteren ze het resultaat van hun zoektocht.

Fijnschilder
Duijs is een fijnschilder die bekend is om zijn realistische stillevens en portretten. Hierbij ligt altijd een nauwkeurige tekening ten grondslag. In het afgelopen jaar heeft hij zich echter toegelegd op tekeningen en aquarellen. Hij gebruikt houtskool en krijt voor portretten en het weergeven van het menselijk figuur. Hiermee grijpt hij terug naar de negentiende eeuw, waarin de zogeheten trois-crayontechniek veelvuldig werd gebruikt als voorbereiding op portretten.
Rob Pluijm is een vakfotograaf die zich heeft gespecialiseerd in het maken van bijzondere portretten, landschappen en stillevens. Op deze expositie laat hij het bijzondere landschap rondom Ravenstein zien. Dit wordt aangevuld met zijn bloemstillevens. De expositie is geopend tijdens het Monumentenweekend op 14 en 15 september en op 20-22 en 27-29 september.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant