Oorlogsgeheimen. (Foto: Govert de Roos)
Oorlogsgeheimen. (Foto: Govert de Roos)

De Lievekamp viert 75 jaar bevrijding

Algemeen 275 keer gelezen

OSS | Theater De Lievekamp besteedt in het weekend van 13 september aandacht aan 75 jaar Bevrijding. Er staan diverse voorstellingen op de planning, zoals 'Bevrijd mijn verhaal' en 'Oorlogsgeheimen'. 

Op vrijdag 13 september vindt de bijzondere Theater van de Stad-productie 'Bevrijd mijn verhaal' plaats. Acht ouderen zijn in gesprek gegaan met vierdejaars gymnasiasten van Het Hooghuis TBL en deelden met deze jongeren hun verhalen en herinneringen. Onder begeleiding van De Lievekamp hebben de jongeren deze verhalen verwerkt tot een kunstuiting die ze deze middag op het podium presenteren. De verhalenvertellers zijn eregast en krijgen bovendien de presentatie voor de allereerste keer te zien. 

Oorlogsgeheimen
Het bekroonde boek 'Oorlogsgeheimen' van Jacques Vriens werd vertaald naar een indrukwekkende theatervoorstelling en is op zaterdag 14 september te zien in de Rabo Zaal van theater De Lievekamp. Het spannende, waargebeurde verhaal gaat over Tuur en Maartje, twee kinderen in een bezet Limburgs dorpje, die verliefd worden op elkaar. Maar Maartje draagt een geheim met zich mee en er dreigt overal gevaar. Een voorstelling voor jong en oud in aanloop naar de herdenking van Operatie Market Garden in Oss. In het voorgebouw van het theater worden bijpassende beelden vertoond uit de collectie van Stadsarchief Oss.

Kaartverkoop
Kaarten zijn te koop via de Theaterkassa – (0412) 64 89 22 - of via www.lievekamp.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant