Bloemen bij het herdenkingsveld.
Bloemen bij het herdenkingsveld.

Kinderdagverblijf Okido vrijdag dicht ter nagedachtenis aan slachtoffers ongeval

Algemeen 2.331 keer gelezen

OSS | Het is komende vrijdag 20 september een jaar geleden dat in Oss het verschrikkelijke treinongeval plaatsvond waarbij vier kinderen om het leven kwamen. De kinderen werden van Kinderdagverblijf Okido per Stint naar basisschool De Korenaer gebracht. Ter nagedachtenis aan de slachtoffers van het ongeval is Okido vrijdag gesloten.

Het ongeval zorgde voor een enorme schok in Oss, maar ook in de rest van Nederland. Bij de herdenkingsplek naast station Oss-West werden duizenden bloemen, tekeningen en kaarsen gelegd. Ook vond er onder andere een indrukwekkend eerbetoon plaats door supporters van TOP Oss, maar ook van andere clubs. In theater De Lievekamp vond een herdenking plaats met betrokkenen.

Monument
Ossenaren gaven na het opruimen van de herdenkingsplek aan behoefte te hebben aan een plek waar ze troost kunnen vinden. De gemeente Oss werd door meerdere mensen benaderd die een persoonlijk verlies hebben geleden en graag een monument willen. Ouders die hun kind zijn verloren willen erkenning voor hun verdriet. Daarom heeft de gemeente Oss ervoor gekozen om een monument te ontwikkelen voor iedereen die een kind heeft verloren. Het herinneringsmonument 'Vlinderboek' komt te staan in het Elzeneindpark bij de Coornhertstraat/Joost van den Vondellaan. Komende vrijdag is de officiële onthulling door burgemeester Wobine Buijs-Glaudemans.
Het monument is ontworpen door Sjef Hoogstede. Hij ontwierp ook de os op de rotonde bij de Kantsingel, de pillenstrip bij het Centraal Station en het kromgebogen zwaard op de rotonde van de Molenstraat. Lees meer op pagina 19.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant