Burgemeester Wobine Buijs-Glaudemans.
Burgemeester Wobine Buijs-Glaudemans.

Burgemeester bij talkshow over vrouwen in de politiek

Algemeen 527 keer gelezen

OSS | De Maand van de Geschiedenis wordt ook in Oss gevierd. In het kader van het thema 'Hij/Zij' houdt Bibliotheek Oss op woensdag 2 oktober in de Groene Engel een talkshow over vrouwen in de politiek. Hoofdgasten zijn journalist Paul van der Steen en burgemeester Wobine Buijs-Glaudemans.

Dit jaar is het precies honderd jaar geleden dat vrouwen actief kiesrecht kregen. Oud-Ossenaar Paul van der Steen schreef het boek 'De ongehoorde helft', over de eerste vrouwen op het politieke pluche. Volgens hem spelen de barricades en vooroordelen waarmee vrouwen te maken kregen ook vandaag de dag nog een rol in het politieke systeem. Buijs-Glaudemans werd begin dit jaar uitgeroepen tot beste lokale bestuurder van Nederland. Met haar is een gesprek over de vrouw in de politiek. Beide gasten worden geïnterviewd door Laura Romanillos van het Brabants Dagblad. Verder is er livemuziek en een column.
De aanvang van de avond is 20.00 uur. De entree is 5 euro voor leden en 7 euro voor niet-leden van de bibliotheek. Kaarten zijn verkrijgbaar bij alle bibliotheken van de NOBB en bij Groene Engel. Op de dag zelf kost een kaartje 7 euro.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant