Leerlingen staan bol van creativiteit en fantasie.
Leerlingen staan bol van creativiteit en fantasie.

Tieners gaan werken aan eigen complete theatervoorstelling

Algemeen 265 keer gelezen

OSS | Een geheel eigen theatervoorstelling, voor en door de jeugd uit Oss en omgeving. Vanaf zaterdag 26 oktober kunnen tieners van 10 - 14 jaar tussen 11.00 en 12.00 samen in wijkcentrum de Hille gaan werken aan hun eigen complete theatervoorstelling.

Onder leiding van docente Hester Visscher wordt niet alleen gewerkt aan tekst, dans en zang, maar ook onderdelen zoals geluid, licht en decors worden door de leerlingen samen bedacht en tot een voorstelling gemaakt.

Creativiteit
Zang-en musicaldocente Hester geeft al een aantal jaar theaterlessen aan peuters, kleuters en tieners bij de Hille. Ze merkte vaak dat de leerlingen bol van creativiteit en fantasie staan. Waarom dan als docent alles bedenken terwijl de leerlingen zelf heel goed weten wat en hoe ze iets willen vertellen en spelen?

'Deuren'
Hester gaat samen met de leerlingen aan de hand van het thema 'Deuren' een voorstelling creëren. Welk verhaal zit achter welke deur? Niet alleen verhaal en tekst komen aan bod, maar ook de andere onderdelen die bij een voorstelling van belang zijn. Wat doet de kleur van de lampen met je scene? Wat voor muziek past erbij? Hoe maken we een kostuum? Hoe ontwerp en bouw je een decor?

Voorstelling
Ze kijkt uit naar de voorstelling. "Samen bedenken we het verhaal en de tekst en gaan we actief aan de slag. Alles komt samen in een voorstelling op zaterdag 6 juni 2020."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant