Afbeelding

Start van woningbouw Oijense Zij Noord begin 2021

Algemeen 3.989 keer gelezen

OSS | Januari 2021. Dan hoopt wethouder Joop van Orsouw dat er gestart kan worden met bouwen op de locatie Oijense Zij Noord. Er komen 216 woningen ten oosten van de Oijense Zij en ten westen van sportpark Rusheuvel.

Het voorontwerpbestemmingsplan heeft ter inzage gelegen en er is vooroverleg gevoerd. Een aantal reacties zorgde voor kleine aanpassingen van het plan. Zo is de ontsluiting onderzocht en is ervoor gekozen om niet op de Oosthaag en Haagpoort te ontsluiten met autoverkeer, maar fietsers wel. Auto's sluiten aan op de Oijenseweg en Spitsbergerweg.
Drie bouwbedrijven gaan in de Oijense Zij Noord aan de slag: Muller Bouw, Bouwbedrijf Wagemakers en Van Wanrooij Bouw & Ontwikkeling B.V. Bouwbedrijf Berghege was ook in de race, maar gaat niet meedoen. Er worden verschillende woningen gebouwd, zoals seniorenwoningen, twee-onder-een-kapwoningen, vrijstaande zelfbouw, rijtjeswoningen en huurappartementen. "Het wordt een mooie, gemêleerde wijk", aldus Van Orsouw. De Oijense Zij werd in de periode 1999-2001 gerealiseerd. Bij de ontwikkeling werd er al rekening mee gehouden dat de wijk in de toekomst zou worden afgebouwd tot aan de Spitsbergerweg. Door geurhindercontouren kon dat toen echter nog niet worden gedaan.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant