De Heilig Hartkerk in Oss.
De Heilig Hartkerk in Oss.

Dialezing over religieus erfgoed Oss en omgeving

Algemeen 256 keer gelezen

OSS | Richard de Beer geeft donderdag 24 oktober de dialezing 'Het rijke religieuze erfgoed van Oss en omgeving'. De lezing vindt van 19.30 tot 21.30 uur plaats in het Stadsarchief aan de Raadhuislaan 10.

Voor velen is de rijkdom aan kerkelijke kunst in deze regio onbekend. Er zijn vele tientallen kerken, kloosters en kapellen in Oss en omgeving. In deze kerken en kapellen en in musea zijn objecten bewaard gebleven vanaf de middeleeuwen tot nu: altaren, preekstoelen, orgels, beelden, schilderijen, zilverwerk en gewaden. Zij illustreren de bewogen kerkelijke geschiedenis van het Maasland.

Erfgoedspecialist
Richard de Beer studeerde kunstgeschiedenis en archeologie aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Hij was twintig jaar als erfgoedspecialist werkzaam bij de Stichting Kerkelijk Kunstbezit in Nederland. Sinds 2013 is hij erfgoedspecialist en conservator oud-katholiek erfgoed bij Museum Catharijneconvent in Utrecht. Hij publiceerde over uiteenlopende onderwerpen binnen het kerkelijk erfgoed in Nederland, zoals middeleeuwse handschriften, kerkorgels en kerkelijke gewaadkunst.

Meer informatie
Deze lezing is een activiteit van stichting De Werkende Mens, de historische kring van Oss, in samenwerking met Stadsarchief en bibliotheek Oss. De entree is gratis. Aanmelden via informatie@stadsarchiefoss.nl, bellen kan op dinsdag, woensdag en donderdag tussen 11.00 en 17.00 uur via (0412) 84 20 10.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant